Artă extremă: bikini brodaţi cu aparatul de sudură

Lucrate cu migală, cele trei prezintă un sutien cu broderie, un corset şi un costum de baie într-o singură piesă. Alături de acestea trei, artistul a mai făcut şi un slip, dar acesta s-a vândut la Cluj-Napoca imediat după ce a fost expus. Piesele fac parte din colecţia „Wind Up" şi ideea lor i-a venit artistului pornind de la manipulare şi castitate. „Totul a pornit de la jucăriile din copilărie, acele jucări cu cheiţă. Apoi le-am coroborat cu idea de manipulare, control şi a rezultat acea mişcare mecanică. Cred că noi oamenii suntem prea prinşi de cotidian şi rutină şi facem totul mecanic", explică artistul de unde i-a venit ideea.

CITEŞTE ŞI

Mărgelata, sacrificată pentru bucureşteni

«Blackberry-ul românesc» costă 519 lei - VIDEO

O hală, atelier de creaţie

Lucrările au fost realizate într-o hală din Arcalia, acolo unde un prieten al lui a amenajat un atelier. „Iniţial acolo erau grajduri de cai ale CAP-ului. Piesele sunt făcute din plăci de fier, bătute cu ciocanul pe nicovală. Le-am lucrat cu aparat de sudură, nu am folosit nicio tehnică deosebită", povesteşte Alin.

Am ales lenjeria intimă femeiască ca un omagiu adus femeilor. Nu vrea ca aceste piese să fie văzute ca ceva misogin, dimpotrivă, cred că de multe ori, noi bărbaţii, uităm să le dăm femeilor atenţia cuvenită. Şi introducem rutina chiar în momentele intime, astfel că ajungem să ne comportăm ca nişte jucării cu cheiţă şi facem totul mecanic", susţine artistul.

În această perioadă piesele sunt expuse pentru prima dată la Bistriţa la Galeriile Arcade 24. „Colecţia am terminat-o în iunie şi am expus-o prima dată la Gala Universităţii de Artă şi Design Cluj-Napoca la Expotransilvania. Atunci mi s-a şi sumpărat o piesă. Era un slip de femeie care amintea foarte bine de o centură de castitate", povesteşte Alin. Despre această colecţie, tânărul spune că deşi este văzută ca ceva amuzant, conţine şi un substrat social puternic. „Cred că este 70% umor şi restul teme serioase", conchide tânărul bistriţean de 25 de ani.

Despre acesta, criticii de artă susţin că reprezintă viitorul sculptorilor bistriţeni. „Alin Rihor este un artist de perspectivă. Are un stil deosebit de lucru şi e unul tinerii artişti bistriţeni care promite foarte mult. Piesele expuse la salon sunt deosebite şi interesante", consideră criticul de artă Oliv Mircea.    

cub visarion alexa png
weddingfeast 2841610 1920 jpg
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
cub Roxana Vasniuc png
Kate Middleton la Royal Ascot în buline (2) jpg
image png
Mihai Șora Sursă: Profimedia
Regina Elisabeta, Regele Charles si Camilla Parker Bowles Foto Gettyimages (1) jpg
senat george calin inquamphotos
Activiștii „Partidul Morților” au organizat un miting la mormântul Mariei Ivanovna și al lui Vladimir Spiridonovici Putin Foto Facebook/ Partidul Morților
image
image
image
image
Ceapa 1 jpg
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
whatsapp 1212017 1920 jpg
FotoJet jpg