Atentat sângeros în Iran

Şapte comandaţi ai Gardienilor, printre care şi generalul. Nour-Ali Shoushtari, adjunctul comandantului infanteriei Gardienilor revoluţiei, şi gen. Rajab-Ali Mohammad-Zadeh, comandant pentru Sistan-Belucistan, au fost ucişi în acest atentat sinucigaş fără precedent, a precizat agenţia Fars.

49 de persoane au fost ucise în atentat, a indicat duminică seară agenţia Mehr, precizând că 'cifra ar putea încă să crească'.

Teheranul a denunţat un act terorist şi a acuzat Statele Unite ale Americii (SUA) că ar fi implicate în acest atac care, potrivit unui responsabil al puterii judiciare, a fost revendicat de grupul rebel sunit Jundallah. Washingtonul a condamnat atentatul, negând orice implicare.

Pakistanul a fost de asemenea vizat de criticile Teheranului. Însărcinatul său cu afaceri a fost convocat de puterea iraniană pentru a protesta împotriva folosirii teritoriului pakistanez de către 'terorişti', conform agenţiei Isna.

"Am aflat că anumiţi agenţi de securitate ai Pakistanului au cooperat cu principalii responsabili de comiterea atentatului şi considerăm că este de datoria noastră să-i reclamăm pe aceşti criminali", a adăugat preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, cerând Islamabadului să aresteze aceste persoane fără întârziere.

El a promis, în plus, că 'criminalii' vor primi 'în curând un răspuns'.

Mohammad Marzieh, procurorul general din Zahedan, capitala provinciei Sistan-Belucistan, a declarat la rândul său că niciun suspect 'nu a fost arestat'. 'Grupul Abdolmalek Righi (Jundallah - n.r.) şi-a asumat responsabilitatea pentru acest atac terorist', a adăugat el.

Atentatul s-a produs la ora locală 08.00 (04.30 GMT) în oraşul Pishin, în timp ce comandanţii Gardienilor revoluţiei participau la o reuniune cu şefii triburilor din provincie care avea drept scop 'întărirea unităţii între şiiţi şi suniţi'. Câţiva şefi de triburi au murit şi ei în urma atentatului.

mariana moculescu jpg
1 horoscop luna noua in berbec jpg jpeg
shutterstock 165207755B jpg
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
Culita Sterp masina accident (1)B jpg
adrian romcescu mp4 thumbnail png
foto1 la sfinxB jpg
cabral dominicana jpg
Răzvan Burleanu în Qatar FOTO Twitter
Mercenari Wagner FOTO Telegram png
image
image
image
image
foto1 la sfinxB jpg
shutterstock 165207755B jpg
minivacanta 1 decembrie jpg
foto 1 bec economic jpg
Screenshot 2022 11 29 at 21 10 20 png
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO