Atracţie la Braşov: artă din murături

Ultima actualizare:

Reţetele de murături folosite de braşoveni au şi secrete.

„Contează momentul când sunt cumpăraţi şi zona de provenienţă. Cei mai buni nu sunt cei foarte copţi, ci roşu spre vânăt. De asemenea, oţetul folosit este doar cel din vin de struguri", spune bucătarul şef Bogdan Şilochi, de la terasa-restaurant „Ceasu' Rău".

După cum spun bucătarii, oţetul este într-adevăr cheia succesului.

„Oţetul trebuie să fie alb şi nu închis la culoare, pentru ca murăturile să fie limpezi. După ce se face compoziţia din oţet şi apă, aceasta trebuie să dea în clocot de câteva ori, se lasă la răcit şi apoi se toarnă în borcane", ne-a spus Răzvan Grigore de la Gura Diham.

De Crăciun, murăturile făcute de bucătarii braşoveni vor fi vândute cu aproximativ 130 de lei borcanul de 3 litri, iar cele mici, cu 60 de lei.

Murături mixte la oţet

"Pentru un borcan de 3 litri se folosesc: 300 g conopidă, 300 g castraveţi, 200 g ardei capia, 500 g gogonele, 200 g struguri, frunze şi rădăcină de ţelină. Pentru compoziţie: 1 litru de oţet la 3 de apă, o lingură de zahăr la unul de oţet, sare, boabe de muştar şi de piper. După ce se dă în câteva clocote, compoziţia se răceşte, apoi se toarnă în borcan", spune bucătarul Răzvan Grigore.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net