Au tocat 3 miliarde $ ca să stăpânească lumea!

Ultima actualizare:
Cele mai scumpe alegeri din istoria SUA
Cele mai scumpe alegeri din istoria SUA

Sume colosale aruncate în lupta pentru Casa Albă. Banii cheltuiţi de Barack Obama şi de Mitt Romney, primul pentru a rămâne, al doilea, pentru a deveni, cel mai puternic om al planetei ajung la 3 miliarde $.

Astăzi începe bătălia decisivă în alegerile prezidenţiale din SUA. Candidatul democrat Barack Obama şi contracandidatul său republican, fost guvernator al statului Massachusetts şi un experimentat om de afaceri, Mitt Romney, sunt deocamdată la egalitate în sondaje, cu 48% din intenţiile de vot. Suma de bani cheltuită în lupta electorală a atins un record fără precedent în ciuda crizei.

Romney a primit fonduri de la magnaţii de pe Wall Street, industria de sănătate, giganţii energiei, mulţi donatori din statul Utah. Obama este preferatul Hollywoodului, al avocaţilor, al grupurilor de comunicare şi al ecologiştilor. Oficial, Obama a primit 1,4 miliarde dolari din donaţii, campanii şi autofinanţare, iar Romney 748 milioane dolari.

Restul, până la 3 miliarde de dolari, cât se estimează că au cheltuit ambii, provin de la donatori anonimi. Câştigătorul va deveni cel mai puternic om al planetei, fiindcă SUA este prima putere militară de pe glob şi totodată prima economie a lumii. Dintre cele 50 de state americane, 12 sunt pro Obama, 21 pro Romney, iar restul indecise.

Se crede însă că balanţa o vor înclina statele-cheie, Florida, Ohio, Virginia şi Colorado. Potrivit sondajelor, anul acesta se înregistrează cea mai strânsă bătălie din istoria SUA între doi candidaţi. Peste 27 milioane de oameni din 34 de state au votat deja. Romney îl acuză pe Obama că nu şi-a respectat promisiunile privind reforma din sănătate şi susţine că va spori reducerile fiscale.  Obama vrea să introducă taxe pentru superbogaţi şi zice că apără interesele clasei de mijloc.


    Cele mai scumpe alegeri din istoria SUA
Cele mai scumpe alegeri din istoria SUA

Vedetele americane s-au împărţit în două tabere în timpul campaniei electorale cu scopul de strângere de fonduri pentru cei doi candidaţi. Unele îl sprijină pe Barack Obama, altele îl sprijină pe Mitt Romney.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net