Au trecut 25 de ani de la Sevilla!

simeon stalpnicul png

La 25 de ani de la cea mai mare performanţă a fotbalului românesc, din gaşca nebună care reuşea să cucerească Europa au rămas doar amintirile.

La Palatul Cercului Militar Naţional, Gabriel Oprea, ministrul Apărării Naţionale a organizat, ieri, din propriul buzunar, o festivitate de premiere a celor care au câştigat cel mai important trofeu intercluburi în 1986.

simeon stalpnicul png

Duckadam, Tudorel Stoica, Bumbescu şi restul membrilor „Generaţiei de Aur" a Stelei s-au adunat cu mic cu mare pentru a primi cea mai înaltă distincţie a MApN.

simeon stalpnicul png

Emblema de Onoare a Armatei României se acordă pentru fapte deosebite care au ridicat prestigiul Armatei Române, pentru fapte de eroism, pentru îndeplinirea ireproşabilă a misiunilor sau pentru obţinerea de rezultate deosebite în procesul de instruire.

În fapt, această distincţie nu-i ajută cu nimic pe cei mai năpăstuiţi dintre jucătorii care reuşeau uriaşa performanţă. Aflaţi în situaţii disperate, foşti fotbalişti precum Majearu, Lucian Bălan sau Pistol nu vor avea decât încă o medalie în plus de pus pe perete, întrucât emblema în sine nu vine şi cu o rentă viageră pentru ei.

simeon stalpnicul png

Ceea ce e cu adevărat incredibil este că FC Steaua, actualul club patronat de Gigi Becali, a decis să minimalizeze această sărbătoare unică în fotbalul autohton.

Practic, roş-albaştrii nu vor organiza nimic oficial pentru a marca importantul eveniment. Ba mai mult, atât finanţatorul roş-albaştrilor, cât şi managerul general au luat în râs generaţia '86! „Nu mă interesează de ei.Îi dau palmaresul lui Tudorel Stoica, să-l aibă el. Să-şi păstreze ei Cupa aia a Campionilor. Eu vreau doar ce înseamnă Steaua după 2003", a punctat Becali.

„Nu ne arde de sărbători acum. Oricum, dacă cineva ar trebui să se ocupe de asta, e departamentul de marketing. Pe mine mă interesează mai mult să avem rezultate sezonul viitor", a afirmat şi Mihai Stoica.

Văzând lipsa de interes a conducerii, fostele glorii roş-albastre au luat decizia de a-şi organiza singuri petrecerea. Astfel, după o serie de neînţelegeri privind locul unde se va sărbători, generaţia '86 a convenit să facă o reunire la restaurantul „Rock & Pasta", din Drumul Taberei, cu începere de la ora 20.00.

„Noi i-am invitat pe toţi, acum să vedem cine se va prezenta. Sper să vină cât mai mulţi, merităm acest lucru", ne-a declarat Helmuth Duckadam.

"Cei care guvernează România ar fi trebuit să dea o mai mare importanţă acestui eveniment. A fost cea mai puternică echipă din istoria fotbalului românesc. Nu cred că mai poate cineva reedita această performanţă"Helmuth Duckadam, portar Steaua 1986

simeon stalpnicul png

Valentin Ceauşescu vorbeşte la TVR 1

La 25 de ani de când Steaua a câştigat Cupa Campionilor, TVR difuzează, azi, de la ora 17.10, o emisiune în care sunt intervievaţi toţi eroii de la Sevilla, inclusiv omul din umbră, Valentin Ceauşescu. Emisiunea, intitulată „A fost odată ca niciodată", durează o oră şi jumătate şi e realizată de Ionel Stoica.

2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
Tora Vasilescu
image png
adelina pestritu si virgil steblea 003 jpeg
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
ruxi si cristi mitrea jpg
florin piersic actor roman jpg
Narcisa Suciu pe scena  jpg
Nord Stream FOTO Shutterstock jpg
Meloni, Berlusconi și Salvini FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
Ceapa 1 jpg
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png