Autostrada lui Oprescu, „sugativă” de bani: 17 km = 1 miliard de euro

Primul tronson de şosea, realizat între Valea Cascadelor şi Şoseaua Colentina (16,8 km), ar costa 826 de milioane de euro, fără TVA, spun reprezentanţii Municipalităţii citaţi de siteul www.B365.ro.

Numai că, autostrada va avea trei tronsoane de lungimi aproximativ egale, care duc costul lucrării la suma de circa 3 miliarde de euro, cu TVA, adică 60 de milioane de euro pe kilometru.

În comparaţie, tronsonul Bucureşti-Braşov al Autostrăzii 3 (174 km) costă statul român 1,4 miliarde de euro.

În acest scop, edilii au făcut tot posibilul pentru a o face fezabilă, însă când au tras linia au realizat că banii care ar trebui investiţi în această lucrare sunt extraordinar de mulţi.

Şi pentru ca părul să ni se zburlească şi mai mult, edilii mai au o variantă de realizare a şoselei-minune a Capitalei: un tunel subteran de 5 km lungime, care va trece pe sub pădurea Roşu şi pe sub Lacul Morii. Această variantă costă încă 600 de milioane de euro.

Întreaga autostradă măsoară 50,5 km, în jurul Capitalei, şi e împărţită în trei tronsoane: cel de nord, cuprins între Valea Cascadelor şi Şoseaua Colentina, cel de sud-vest, cuprins între Valea Cascadelor şi Şoseaua Giurgiului şi cel de sud-est, cuprins între Şoseaua Colentina şi Şoseaua Giurgiului. Municipalitatea nu a motivat, încă, de unde va face rost de banii necesari realizării acestui proiect de anvergură.

«Sumele sunt estimative»

Primul tronson de şosea (16,8 km) ar costa 826 de milioane de euro, fără TVA, spun cei care au realizat studiul. Numai că, autostrada va avea trei tronsoane de lungimi aproximativ egale, care saltă costul lucrării la suma de circa 3 miliarde de euro, cu TVA.

„Sumele din studiu sunt estimative. Prin atribuirea contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a PUZ-ului, acestea vor scădea. În momentul licitaţiei pentru execuţie, prin concurenţă, valorile vor fi mai mici”, ne-a spus directorul Mădălin Dumitru.

bianca dragusanu niculae badalau gabi badalau jpeg
Florin Piersic Jr  la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) Foto Kanal D JPG
george burcea in rolul lui lurch jpg
anisia gafton jpg
cub anamaria prodan reghecampf png
culita sterp daniela iliescu jpg
Potrivit declaraţiei de  avere, Niculae Bădălău  are aur şi diamante evaluate  la 25 de mii de euro jpeg
cub brigitte pastramă png
foto1 catuse badalau INQUAM Photos Sabin Cirstoveanu jpeg
Un alt tanc T-90M, „mândria” lui Putin, distrus în coloană  Foto: Captură video
image
image
image
image
cub liviu dragnea png
Brasov 1 jpg
dan negru mihaela tatu jpg
cub niculae bădălău png
Supermarket FOTO Shutterstock jpg
Mersul trenurilor Brasov Bucuresti jpg