Averea lui Bercea Mondial: 50 de palate - FOTO

simeon stalpnicul png

Imperiul imobiliar al lui Bercea Mondial din jude┼úul Olt dep─â┼če┼čte 50 de construc┼úii. ┼×ocant este faptul c─â majoritatea imobilelor au fost ridicate f─âr─â autoriza┼úie de construc┼úie. De┼či autorit─â┼úile locale au ├«ncercat s─â d─âr├óme palatele construite ilegal, Bercea a sc─âpat v├ónz├óndu-le unor interpu┼či prin metoda "suveic─â".

Cite┼čte ┼či:

Cum a trecut Bercea Mondial din cocioabă în palat - FOTO

Bercea Mondial nu a putut s─â ├«┼či citeasc─â declara┼úia ├«n fa┼úa instan┼úei

┬źNu beau, nu fumez, merit s─â fiu liber┬╗

Mircea B─âsescu: ┬źNu regret c─â am botezat-o pe nepoata lui Bercea Mondial┬╗ VIDEO

De unde are bani Bercea Mondial? Afacerile lui sunt falimentare

Autointitulatul pre┼čedinte al ┼úiganilor, Sandu Anghel, are ├«n Slatina ┼či Dr─âg─âne┼čti peste 50 de imobile.

Reporterii "Adev─ârul" au mers pe urmele imperiului imobiliar al lui Sandu Anghel, zis ┼či Bercea Mondial, iar rezultatele ne arat─â c─â pentru finul lui Mircea B─âsescu legea nu a fost niciodat─â o barier─â.

├Än cazul celor 11 imobile din Slatina verificate, Bercea a avut autoriza┼úie de construc┼úie doar pentru unul. De fiecare dat─â c├ónd autorit─â┼úile au ├«ncercat s─â demoleze cl─âdirile construite ilegal, propriet─â┼úile erau ├«nstr─âinate succesiv, "├«n suveic─â", pentru ca "pre┼čedintele ┼úiganilor" s─â scape de rigorile legii.

Proprietarii care apar acum ├«n acte tr─âiesc la limita s─âr─âciei ┼či nu pot face dovada banilor cu care au fost ridicate aceste construc┼úii.

"Imobilele aparţin, în realitate, lui Bercea Mondial, pentru că toţi intermediarii i-au dat acestuia procuri de reprezentare în faţa autorităţilor", a declarat pentru "Adevărul" primarul Slatinei, Darius Vâlcov.

├Än ultimii ani, Sandu Anghel a fost sanc┼úionat de Prim─ârie cu nenum─ârate amenzi, pentru nerespectarea legisla┼úiei ├«n construc┼úii. "Amenzile date lui Sandu Anghel ┼či interpu┼čilor s─âi, cele mai multe nepl─âtite ├«nc─â, totalizeaz─â 700.000 de lei. La acestea se adaug─â penalit─â┼úi care dubleaz─â, practic, suma datorat─â", a declarat edilul Darius V├ólcov.

Aici locuie┼čte Bercea

Palatul din Dr─âg─âne┼čti Olt al lui Bercea Mondial este construit pe locul fostelor cocioabe ale familiei. ├Än urm─â cu 20 de ani familia interlopului tr─âia ├«n ni┼čte case s─âr─âc─âcioase construite de ├«nainta┼čii lui, ┼úigani piept─ânari. Acum clanul Bercea s─â l─âf─âie ├«n vile ridicate peste noapte f─âr─â autoriza┼úii de construc┼úie.

Casa lui Ambasador

Casa din Dr─âg─âne┼čti a unuia din fiii lui Bercea Mondial, Ambasador, iese ├«n eviden┼ú─â prin acelea┼či culoari ┼úip─âtoare ca ┼či celelalte palate ale clanului. T├ón─ârul de 23 de ani a primit palatul cadou de la tat─âl s─âu la nunt─â, iar la parter exist─â un living cu numele clanului scris cu aur.

Cas─â cu trei etaje,aprobare de verand─â

Pentru acest imobil Bercea Mondial a cerut autorizaţie de construcţie pentru o verandă la casa existentă. A obţinut-o, dar a construit un palat ţigănesc cu o amprentă la sol de 800 de mp. Primăria a aplicat o amendă de 100.000 de lei, iar acum se află în proces cu proprietarul din acte pentru dărâmarea vilei.

Patru clădiri, transformate în magazine

├Än 2003, Bercea Mondial a ob┼úinut autoriza┼úie pentru construc┼úia a patru locuin┼úe pe un teren de 3000 de mp. A f─âcut cl─âdirile mai mari dec├ót prevedeau actele ┼či le-a transformat ├«n spa┼úii comerciale. Au urmat noi amenzi, dar Bercea a c├ó┼čtigat procesul cu Prim─âria ajutat de aceeia┼či suveic─â.

Amend─â de 1 miliard ┼či tot n-a d─âr├ómat-o

Clădire ridicată fără autorizaţie pentru care Bercea a primit o amendă de 100.000 de lei. Pentru că a refuzat să pună în aplicare hotărârea judecătorească prin care se cerea demolarea imobilului, interlopul s-a ales cu dosar penal. Ulterior a vândut imobilul în suveică de patru ori.

Aici a f─âcut sp─âl─âtorie

├Än urm─â cu trei ani un interpus al interlopului a ob┼úinut o autoriza┼úie de construc┼úie cu amprenta la sol de 52 de mp. Sp─âl─âtoria auto ridicat─â are ├«ns─â o amprent─â de patru ori mai mare, 225 de mp. Prim─âria a dat din nou amend─â de 100.000 de lei, dar cl─âdirea a r─âmas ├«n picioare din cauza aceleaia┼či suveici.

Magazin de mobilă în loc de tipografie

├Än 2006, Bercea Mondial a achizi┼úionat un teren de 4.000 mp, pe care se aflau halele unei fost tipografii. A lotizat terenul, pe unul dintre loturi ridic├ónd un imobil, f─âr─â autoriza┼úie. Construc┼úia a r─âmas ├«n picioare dup─â ce Bercea a v├óndut-o de mai multe ori unor interpu┼či.

Salam cânta la cârciuma lui Bercea

Restaurantul interlopului din Dr─âg─âne┼čti este cunoscut ca un loc r─âu famat ├«n ora┼č. Localul a fost construit ├«n urm─â cu un an, iar la inaugurare Bercea Mondial a chemat maneli┼čti cunoscu┼úi, ca Florin Salam, pentru a ├«ncinge petrecerea. Locul a fost scena a numeroase scandaluri din ora┼č.

Clădirea în paragină a fost atelier auto

Cl─âdirea nu a respectat documenta┼úia de construc┼úie iar Prim─âria a aplicat o amend─â de 80.000 de lei ┼či l-a somat pe proprietar, un alt interpus al lui Bercea, s─â demoleze imobilul. Suveica a func┼úionat din nou. Cl─âdirea a fost v├óndut─â de mai multe ori ┼či a r─âmas ├«n picioare. E atelier auto ┼či de piese.

Vezi mai multe fotografii în Media Center!

Alte Vile

 Strada C├ómpului, nr. 19

Sandu Anghel a achiziţionat, pe numele fiicei sale Izaura, un teren în suprafaţă de 580 mp. A costruit aici o casă, cu două nivele, în baza unei autorizaţii emise de Primărie.

Pentru a avea acces ├«n strada principal─â, Pite┼čti, ├«n 2005, Bercea a turnat o platform─â betonat─â, pe domeniul public. Prim─âria a demolat-o cu buldozerul, f─âr─â a mai fi nevoie de o decizie a instan┼úei.

 Strada Tunari, nr. 24

Aceste palat ┼úig─ânescu este ridicat tot de Bercea Mondial, dar figureaz─â ├«n acte pe numele sorei lui, Elena Anghel. Pentru nerespectarea autoriza┼úiei de construire a fost amendat─â de Prim─ârie. Ca ┼či ├«n alte cazuri, sanc┼úiunea a fost contestat─â, instan┼úa d├ónd c├ó┼čtig de cauz─â proprietarului.

 Strada Pite┼čti, nr. 110-112

Imobilul este construit ├«n 2006 f─âr─â autoriza┼úie. Prim─âria i-a aplicat o amend─â de 100.000 de lei ┼či i-a cerut d─âr├ómarea construc┼úiei. Pre┼čedintele ┼úiganilor a v├óndut de mai multe ori imobilul, dar la procesele pe care le-a avut pe rol cu Prim─âria Slatina s-a prezentat tot el ca reprezentant.

Strada Pite┼čti, nr. 191

├Än urm─â cu un an, Florin Anghel, unul din fii lui Bercea, a modificat un fost imobil al Clubului Auto Rom├ón ┼či l-a transformat ├«ntr-un palat ┼úig─ânesc. Nu a avut autoriza┼úie ┼či a urmat o nou─â amend─â de 80.000 de lei ┼či soma┼úie de demolare. Procesul se afl─â ├«n stadiu de recurs.

stefan banica paparazzi8 jpg
foto2 parintii romanca egipt png
lauren nava croaziera secrete (1) jpg
ana morodan vanatai6 png
alergie jpeg
1 zahar shutterstock 1649448835 jpg jpeg
grup de prieteni
Ce este bine s─â faci pe timp de canicul─â  Reguli de aur de la speciali┼čti jpeg
image
image
image
image
grecia vacanta pixabay jpg
turisti la paris la turnul eiffel jpeg
al kuweit canicula epa efe (4) jpg
lauren nava croaziera secrete (1) jpg
Ce este bine s─â faci pe timp de canicul─â  Reguli de aur de la speciali┼čti jpeg
copil apa jpg