BBC Mundo: "România, o ţară superstiţioasă, unde politicienii se îmbracă în mov"

Ultima actualizare:

    Maria Câmpina spune că Bote a venit la ea pentru a-l ajuta.
Maria Câmpina spune că Bote a venit la ea pentru a-l ajuta.

Recenta "revoltă" a vrăjitoarelor din România, împotriva impozitării veniturilor lor, este ironizată de presa străină. "Oare ghicitoarele nu au prevăzut că aşa se va întâmpla?", spune BBC, care adaugă că românii sunt un popor extrem de superstiţios.

"În toată lumea colectorii de impozite sunt blestemaţi, dar în România acest lucru se întâmplă literalmente: un grup de vrăjitoare ameninţă cu blesteme, excremente de pisică şi câini morţi, într-o reuniune de protest contra Guvernului", scrie BBC Mundo, versiunea în limba spaniolă, articol preluat de mare parte a presei de ieri şi de astăzi din Spania.

"Motivul acestei măsuri anunţate de vrăjitoare este faptul că acum sunt obligate la plata impozitelor. Legea a intrat în vigoare la 1 ianuarie şi stabileşte că unele profesii precum astrologii, vrăjitoarele, ghicitoarele şi altele, care nu erau incluse în codul muncii anterior, vor fi considerate profesii autonome şi, drept urmare, vor trebui să plătească impozit", se mai arată în articolul BBC.

"Guvernul român încearcă astfel să limiteze evaziunea fiscală, dar vrăjitoarele, denumire pe care şi-o atribuie ele însele, sunt furioase pe această măsură, care le va forţa să plătească 16% din venituri pentru contribuţiile la pensii şi la sistemul de asigurări sociale, ca orice altă profesiune recunoscută de Stat".

"România, o ţară superstiţioasă"

"România, o ţară superstiţioasă", susţine BBC, care aminteşte că "într-o ţară în care superstiţiile sunt larg răspândite, până într-acolo încât se spune că membrii Guvernului înşişi poartă îmbrăcăminte de culoare violet în zilele-cheie pentru a alunga spiritele rele, ameninţarea vrăjitoarelor nu poate fi luată în derâdere".

Conform corespondentului BBC în Europa Centrală, Nick Thorpe, majoritatea românilor se declară creştini ortodocşi, dar "în ţară există şi o puternică tradiţie a credinţelor oculte, care în prezent trăiesc o perioadă de renaştere, datorită expunerii exagerate a acestora la televiziune şi pe internet".

"Nu mă tem de Băsescu! Îi arăt eu lui!"

"Eu fac vrăji pentru bine şi pentru rău. Mă puteţi vedea la televizor, nu mi-e frică. Nu mă tem nici de preşedinte şi dacă are ceva personal cu mine, o să-i arăt eu lui", spune Brăţara Buzea, auto-proclamată "Regina Vrăjitoarelor".

"Ceremonia vrăjitoarelor, îndreptată contra guvernului se va petrece într-un loc nedezvăluit, pe malul Dunării. Se aşteaptă prezenţa a cel puţin 12 vrăjitoare. Vrăjile vor consta în aruncarea de mătrăgună înveninată, o plantă ale cărei rădăcini seamănă, adesea, cu o fiinţă umană, în marele fluviu european. În plus, se vor rosti farmece speciale dedicate politicienilor responsabili cu această măsură. Alisia, o vrăjitoare care va participa la ceremonie, susţine că blestemul mătrăgunei îi va face rău preşedintelui României, Traian Băsescu, şi guvernului său", se arată în ştirea BBC.

"Ghicitoarele nu au prevăzut aceste impozite?", se întreabă BBC

"Alisia, care se identifică doar cu un nume, cum este tradiţia între vrăjitoare, spune că veniturile sunt atât de scăzute în ultima vreme, încăt este 'stupid' să mai fie şi impozitate".

"În mod tradiţional, plăţile la astrologi şi vrăjitoare se fac cu bani gheaţă şi se învârt în jurul sumei de 9 dolari pe consultaţie", scrie BBC Mundo. "Cei ce fac legile nu se includ şi pe ei, nu se vede cât câştigă ei, afacerile lor", spune Alisia pentru Associated Press. "Ei fură şi apoi vin la noi ca să le facem farmece duşmanilor lor".

"Există, însă, şi vrăjitoare care văd jumătatea plină a paharului. 'Înseamnă că talentul nostru magic este recunoscut şi pot să-mi deschid cabinet particular', susţine Mihaela Mincă", mai scrie BBC, care încheie cu o ironie: "Întrebarea este dacă ghicitoarele au fost capabile să prevadă aceste impozite".

Vezi video aici!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net