Becali, trimis în judecată pentru sechestrarea hoţilor maşinii sale

UPDATE 16.00

Bogdan Vlad, avocatul lui Becali, a declarat, vineri, pentru NewsIn, că clientul său îşi va demonstra nevinovăţia în instanţă şi că el speră că, pe baza probelor aduse de apărare, europarlamentarul va fi achitat de acuzaţiile de lipsire de libertate.

Gigi Becali va fi judecat pentru trei infracţiuni de lipsire de libertate, în dosarul sechestrării hoţilor maşinii europarlamentarului fiind trimise în instanţă alte cinci persoane, informează Parchetul General.

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ştefan Dediu, sub aspectul comiterii a trei infracţiuni de lipsire de libertate, Cătălin Otto Zmărăndescu, Mihai Mila şi Niculaie Dumitraşcu, pentru aceleaşi infracţiuni, Marcel Popa, care mai este acuzat de uz fără drept de armă neletală supusă autorizării, şi Romulus Dumitrescu, poliţist, sub aspectul comiterii a trei infracţiuni de complicitate la lipsire de libertate şi a unei infracţiuni de favorizare a infractorului.

Gigi Becali a fost trimis în judecată pentru comiterea a trei infracţiuni de lipsire de libertate.

Parchetul arată că probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie, Dediu Ştefan , Zmărăndescu, Mila, Dumitraşcu şi Popa, instigaţi de Gigi Becali, "acţionând împreună şi folosind violenţa, le-au imobilizat şi răpit pe părţile vătămate N.T., M.Ş. şi S.C.D. pe care le-au transportat, împotriva voinţei acestora, într-un local din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, sechestrându-le aproximativ două ore şi supunându-le la suferinţe fizice şi psihice".

Procurorii precizează că inculpaţii i-au obligat pe presupuşii hoţi să scrie declaraţii prin care recunoşteau comiterea unei infracţiuni. S-a mai reţinut, totodată, că inculpatul Romulus Dumitrescu a acordat sprijin celorlalţi în acţiunea acestora de sechestrare a părţilor vătămate, neluând măsurile legale impuse de calitatea sa de poliţist.

Cauza a fost înaintată Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Între timp, şapte persoane, implicate în furtul unor maşini de lux, printre care se afla şi cea a finanţatorului Stelei, Gigi Becali, au fost trimise în judecată pe 24 septembrie.

Gigi Becali a fost încătuşat în aprilie 2009 în aceeaşi cauză/foto Adevărul

image
FotoJet jpg
ramona si cazacu jpeg
FotoJet (3) jpg
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
buta jpg
1669494557875057 1XMKigNP jpg
Bataie intre suporteri jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
FotoJet (3) jpg
dog 1168663 1920 jpg
business 816491 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
fata diavol jpg