Betsy vine din America să moară în România

Ultima actualizare:

    Betsy
Betsy

Rezervaţia de urşi de la Zărneşti se pregăteşte să primească oaspeţi de seamă. Săptămâna viitoare, un urs brun, care a trăit 30 de ani la un circ din Houston, va fi adus în sanctuarul de la Braşov ca să-şi petreacă bătrâneţea în libertate printre celelalte animale din specia lui.

Ursoaica Betsy va face cunoştinţă săptămâna viitoare cu fraţii ei, urşii bruni din România. Animalul va fi transferat în sanctuarul Libearty de la Zărneşti, după ce timp de 30 de ani i-a distrat pe copiii americanilor în arenă la circ.

"Cei de la Poliţia Animalelor s-au gândit să-i ofere libertatea măcar în ultimii ani din viaţă. În Europa, există zeci de rezervaţii pentru urşi, dar până la urmă a fost ales sanctuarul nostru. În America, nu aveau unde să o ducă, pentru că nu există rezervaţii decât pentru urşii Grizzly", ne-a spus Cristina Lapis, preşedintele Asociaţiei „Milioane de prieteni", cea care a înfiinţat Parcul de urşi „Libearty" de la Zărneşti.

Transferul ursoaicei de la Houston la Zărneşti se va face cu un avion până la Frankfurt, după care animalul va fi adus cu o maşină până la Braşov. O echipă a postului tv «Animal Planet» va veni la Braşov, la 29 mai, pentru a filma cum se acomodează ursoaica în România.

“Americanii au ales sanctuarul de la Zărneşti pentru ursoaica Betsy”,    Cristina Lapis

În rezervaţie trăiesc 50 de urşi

Rezervaţia din judeţul Braşov se întinde pe o suprafaţă de 69 de hectare de pădure. Spaţiul a fost amenajat astfel încât urşii să aibă parte de un mediu cât mai apropiat de habitatul natural. Animalele au bârloguri şi „piscine", iar mâncarea le este plasată în anumite locuri, astfel încât urşii să nu facă eforturi s-o caute.

În prezent, în rezervaţie trăiesc 50 de exemplare, 26 de exemplare au fost recuperate de la persoane private care le ţineau în condiţii greu de descris, iar alţi 24 au fost aduşi de la gărdinile zoologice din ţară care s-au închis.

Fiecare urs are la dispoziţie, pentru plimbare, suprafeţe vaste. Un sistem video le permite îngrijitorilor să-i supravegheze în permanenţă şi să le acorde urşilor îngrijiri medicale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
17 ani de la intronizarea preafericitului parinte daniel ca patriarh al bisericii ortodoxe romane 309412 jpeg
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net