Biblia în care personajele fac sex creează indignare în SUA

20 octombrie 2009

Controversata versiune lansat─â ├«n luna octombrie, care are pe copert─â avertizarea "nerecomandat minorilor", con┼úine ilustra┼úii grafice ale personnajelor biblice care ├«ntre┼úin rela┼úii sexuale, scene care prezint─â femei ┼či b─ârba┼úi goi, precum ┼či reprezent─âri de gesturi violente.

Crumb  nu crede c─â Biblia reprezint─â cuv├óntul Domnului:

"Cred c─â totul este un mit, de la ├«nceput p├ón─â la sf├ór┼čit. Exist─â probabil o mic─â leg─âtur─â cu realitatea istoric─â. Sunt pove┼čti minunate, dar mi se pare ├«napoiat ca oamenii s─â le considere ceva sacru, d─âruit de Dumnezeu", declar─â artistul.

Cartea sa a fost criticată de grupuri religioase importante, precum "Christian Institute", care consideră că publicarea unei versiuni a Bibliei (Sfintei Scripturi) presupune o deosebit de mare atenţie, întrucât este vorba despre un text important pentru multe persoane, care ar trebui tratat cu respectul cuvenit.

Cartea este o satir─â a Genezei

Pe de alt─â parte, exist─â grup─âri care sus┼úin lucrarea. Eu cred c─â este o satir─â. Autorul a vrut s─â sublinieze c─â e vorba de un mit fundamental ┼či se pare c─â a f─âcut o treab─â bun─â, consider─â episcopul de Croydon, Nick Baines.

Potrivit unui purt─âtor de cuv├ónt al "Bible Society", multe persoane ar putea fi surprinse, ├«ns─â Biblia con┼úine nuditate, sex ┼či violen┼ú─â, deoarece con┼úine pove┼čti adev─ârate despre oameni reali. Dac─â citind aceast─â carte oamenii sunt ├«ncuraja┼úi s─â se apropie de Biblie, acesta nu poate fi dec├ót un lucru bun.

Robert Crumb a devenit faimos după ce a realizat "Fritz the Cat", o carte de benzi desenate care ilustrează experienţe sexuale ale persomajelor, care a fost transformată în prima animaţie interzisă minorilor, scrie Adevărul.

image
survivor tj nedelcu png
3alex nedelcu survivor png
zona de confort jpg
1 insula iubirii 1 jpg jpeg
Sorin Oprescu a fost s─âltat de masca╚Ťi din casa lui, ├«n septembrie 2015, dup─â ce tocmai primise mit─â 25 000 de euro jpeg
ramona olaru png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
FotoJet (1) jpg
evoli boala tigari electronice jpeg
Sorin Oprescu a fost s─âltat de masca╚Ťi din casa lui, ├«n septembrie 2015, dup─â ce tocmai primise mit─â 25 000 de euro jpeg
ion tiriac jpg
calendar ortodox 2021 18 mai sfantul mucenic teodot din ancira png
elon musk met gala 2022