Boureanu şi Pelinel, executaţi de bancă pentru 3,5 milioane €


    Cristian Boureanu şi Valentina Pelinel
Cristian Boureanu şi Valentina Pelinel

Belelele se ţin scai de Cristian Boureanu şi Valentina Pelinel. O mare parte din averea cuplului urmează să fie supusă executării silite. Cei doi soţi nu şi-au achitat două credite contractate în 2007, iar banca vrea să le ia mai multe terenuri din Capitală. Ei datorează unei bănci peste 3,5 milioane de euro.

Cristian Boureanu şi frumoasa sa soţie, Valentina Pelinel, au făcut împreună şi prin terţi mai multe credite bancare.

Două dintre ele au intrat în colimatorul executorilor bancari. Surse bancare ne-au dezvăluit că în noiembrie 2007, cei doi soţi au luat de la Volksbank un credit pentru investiţii personale în valoare de 414.000 euro.

Tot atunci, fratele şi cumnata politicianului, Constantin şi Irina Boureanu, au semnat cu aceeaşi bancă un contract de 660.000 euro, Cristian şi Pelinel fiind trecuţi în contract codebitori.

Creditul a fost dat pe 12 luni, timp în care ei se obligau să plătească lunar dobânzi şi comisioane în valoare de 3.473 euro.

Citeşte şi:

Firea vrea 500.000 de euro de la Boureanu - VIDEO

Vlădescu o vrea şi pe Valentina, actuala soţie a lui Boureanu

Valentina Pelinel ştie "Totul despre sex"

Valentina Pelinel este mai scumpă la vorbă decât Monica Columbeanu

Îl recunoşti? Aşa arăta Boureanu în 1991!

Firea

către Boureanu: ¨Aţi mâncat la toaletă?¨ 

Cum la finele anului 2008, Boureanu nu a putut achita 1.074.000 euro pentru închiderea contractelor, el a prelungit cu 12 luni termenul scadent al creditelor.

În acest timp, Boureanu şi Pelinel s-au obligat să plătească până la finalizarea acestora un comision de credit de 2.000 de euro şi un comision de risc de 1,5% din valoarea contractului.

Lovit de criză, deputatul nu şi-a putut achita cele două credite, iar banca a sesizat corpul executorilor bancari la începutul lunii trecute.

Cum Cristian Boureanu şi Valentina Pelinel nu au răspuns notificărilor scrise, surse din cadrul executorilor au afirmat că au fost sesizate instanţele judecătoreşti pentru obţinerea executării silite a proprietăţilor pe care politicianul şi soţia sa le-au pus gaj pentru obţinerea creditului.

Sursele noastre au mai afirmat că cei doi soţi datorează împreună 3.426.635 euro, sumă la care se adaugă dobânzi, comisioane şi penalităţi până la data achitării efective a obligaţiilor.

Fratele lui Boureanu, Constantin, are de achitat un total de 1.523.728 euro. Cele două credite au practic aceleaşi terenuri sau imobile puse ca garanţie, ele schimbându-şi doar gradul de rang al ipotecii.

Instanţa a fost sesizată în urmă cu o săptămână, iar procesele intentate soţilor Boureanu vor avea loc în luna septembrie.

Citiţi mâine ce alte datorii şi ce avere are Cristian Boureanu.

Boureanu: «Nu am avut cu cine discuta la bancă»

Cristian Boureanu nu fusese până ieri înştiinţat oficial că are dosar de executare silită.

Contactat de Click!, parlamentarul ne-a explicat situaţia creată.

«Din luna decembrie a anului trecut am demarat cu banca negocieri pentru restructurarea creditului. Spre sfârşitul lunii februarie ajunsesem la un acord privind soluţia cea mai potrivită, urmând ca aceasta să fie aprobată de către conducerea băncii. Numai că, tocmai atunci s-au declanşat la ei problemele şi, din februarie, banca nu mai are o conducere centrală care să aibă în atribuţii aprobarea reeşalonării creditelor. Practic, din acel moment, noi nu am mai avut cu cine discuta. Sigur că ne-am asumat un risc în momentul în care am făcut creditul şi cum piaţa imobiliară s-a prăbuşit, am avut dificultăţi în achitarea lui. De aceea şi cerusem restructurarea acestui credit», ne-a declarat Cristian Boureanu.

Este deputat PDL

Cristian Boureanu este născut în 15 decembrie 1972 la Lusaka, în Zambia.

Este deputat PDL. El e în Parlament din 2004.

Boureanu este căsătorit cu fotomodelul Valentina Pelinel.

Potrivit revistelor de specialitate, parlamentarul a fost desemnat «cel mai tânăr milionar din politica românească».

Vrea 2,7 milioane € pe un teren din Bucureşti

În vizorul executorilor au intrat șase terenuri, unele agricole, altele în intravilan, în București.

- teren 2.638 mp strada Bujorului;

- teren 9.200 mp strada Gura Salciei;

- teren 5.000 mp strada Gura Caliţei;

- teren 2.000 mp strada Gura Putinei;

- teren 2.900 mp strada Gura Putinei,

- teren 5.800 mp strada Gura Badicului.

Acest teren, situat în Străulești, a fost scos la vânzare de Cristian Boureanu cu 900 euro/mp

simeon stalpnicul png

Cu o parte din banii obţinuţi de la bancă, Cristian Boureanu ne-a spus că a cumpărat terenul intravilan de pe strada Bujorului din cartierul Străuleşti.

Cum parcela respectivă este «vizată» de executori, deputatul a scos la vânzare cei 3.000 de mp, sperând să obţină o sumă frumuşică.

"Lotul este de vânzare şi are ieşire la lac. Suma de pornire este 900 euro/mp, dar din cauza crizei suntem disponibili să facem o reducere substanţială", ne-a declarat intermediarul care se ocupă de vânzarea terenului lui Cristian Boureanu.

În cazul unei vânzări la preţul de mai sus, politicianul ar obţine 2.700.000 euro.

Gabriela Cristea poza principala jpg
Victor Piturca la DNA  Foto Inquam Photos George Calin (5) jpg
astrolog madalina manole jpg
horoscop shutterstock 1621310242 jpg
bunicuta foto1 jpg
cele mai bune telefoane pana in 1 1170x644 jpeg
Frații Tate sosesc alături de o altă persoană din dosar la sediul DIICOT, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
foto1  Vila cluj jpg
image
image
image
image
image
image
foto1  Vila cluj jpg
bunicuta foto1 jpg
Frații Tate sosesc alături de o altă persoană din dosar la sediul DIICOT, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
whatsapp 2105015 960 720 jpg
cele mai bune telefoane pana in 1 1170x644 jpeg
v1 jpg