Bucureştenii au acces liber cu bicicletele la metrou

Ultima actualizare:

După câteva luni de dezbateri şi zile la rând în care au strâns semnături de la locuitorii Capitalei, reprezentanţii Metrorex au decis să permită accesul călătorilor cu bicicletele în trenurile de metrou.

Dezbaterea a fost lansată în luna martie, iar pasionaţii mersului pe bicicletă aşteptau de mult timp ca măsura să fie aprobată. În ultimele zile ale dezbaterii, reprezentanţii Metrorex au numărat în jur de 600 păreri pozitive. „Am primit peste 600 de mesaje de la călătorii noştri până în luna aprilie. Foarte mulţi dintre cei care şi-au exprimat dorinţa fiind «pro»“, a declarat atunci directorul Metrorex, Gheorghe Udrişte.

Fără taxă suplimentară

Cei care vor apela la mersul pe bicicletă în weekend şi vor să le ţină cu ei în metrou, pentru a-şi continua apoi călătoria tot pe bicicletă, nu vor fi nevoiţi să plătească vreo taxă suplimentară. Călătorul trebuie totuşi să respecte anumite reguli: accesul cu bicicleta în trenurile de metrou este permis numai în primul vagon, în sensul de mers, în zona din spatele cabinei de conducere a trenului. Chiar dacă varianta nu poate fi una utilă şi pentru drumul către serviciu, bicicliştii sunt mulţumiţi că intrăm în rândul capitalelor europene unde de ani buni accesul cu bicicleta la metrou este permis. „Foarte tare! Păcat însă că nu avem acces şi în cursul săptămânii pentru a putea merge la muncă. Oricum, chiar îmi este de folos. Vin destul de des în weekend să mă plimb cu bicicleta personală prin Izvor şi e mai bine ca o parte din drum să o fac cu metroul“, a spus Alexandru Giuhat, un tânăr în vârstă de 27 de ani.

De asemenea, pe parcursul călătoriei, bicicletele vor trebui asigurate de posesor, astfel încât să nu afecteze confortul şi siguranţa călătorilor şi să nu deterioreze interiorul vagonului de metrou.Pentru transportul bicicletelor nu se percepe nicio taxă suplimentară, iar accesul se face prin porţile de acces destinate persoanelor cu nevoi speciale, după validarea legitimaţiei de călătorie.

Printre măsurile dezbătute pe site-ul metrorex se afla şi amplasarea de rasteluri în metrou unde bicicleta putea fi lăsată în timpul săptămânii, dar pentru aceasta nu s-a luat încă nicio decizie.

Alexandru Giuhat, 27 de ani: „Mă bucur că au luat această măsură. Eu merg cu bicicleta prin Bucureşti de vreo 10 ani şi am fost alături de cei care şi-au dorit acest lucru şi am semnat acea petiţie“.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
kate william profimedia 0764084002 jpg
image
image
image
image
image
image
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
Alegeri 2024  buletin vot FOTO Mediafax jpeg
WhatsApp Image 2024 04 30 at 19 30 18 jpeg
tiramisu pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net