Caracal: Un bebeluş de 9 luni, abandonat într-o scară de bloc

Ultima actualizare:

    Copilul a fost dus la Spitalul Municipal Caracal
Copilul a fost dus la Spitalul Municipal Caracal

Un băieţel de 9 luni a fost abandonat ieri seară într-o scară de bloc din Caracal. Două familii s-au oferit deja să îl adopte pe micuţul care este perfect sănătos şi bine îngrijit.

Plânsetele unui copil le-au tulburat liniştea locatarilor unui bloc de pe strada Intrarea Buzeşti din Caracal, aseară. Una din vecine a ieşit să vadă ce se întâmplă şi a găsit în scara blocului un copil într-un căruţ, învelit într-o pătură şi cu biberonul de lapte lângă el. Micuţul a fost luat de poliţişti şi dus la Spitalul Municipal Caracal şi şi-a găsit deja părinţi. Două familii au auzit povestea lui şi au venit să îl vadă şi să se intereseze de cum îl pot adopta.„ Este un băieţel de 9-10 luni, într-o stare foarte bună. Era bine îmbrăcat şi a fost îngrijit. Gângureşte, zâmbeşte şi mănâncă bine, iar două familii din oraş s-au interesat deja de adoptarea lui”, a explicat Liviu Radu, directorul medical al Spitalului Municipal din Caracal.Fotografia copilului, făcută publică de poliţişti

Poliţia a început deja cercetările pentru identificarea părinţilor care l-au abandonat, dar pentru moment nu au nici un indiciu şi nu există nici un martor care să îi fi văzut pe cei care au lăsat căruciorul în scară. „Se fac verificări şi am dat în presă fotografia copilului în caz că îl recunoaşte cineva. Pentru moment nu avem nici o pistă, nu există nici un martor. Copilul a fost găsit de o vecină şi nu a fost abuzat. Prea bine îngijit, înveit într-o pătură şi cu biberonul de lapte lângă el”, a precizat Ilia Vasile, comandantul Poliţia Municipiului Caracal.

Adopţia, ultima opţiune

Şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului ( DGASPC) Olt a demarat o anchetă pentru a găsi părinţii sau rudele bebeluşului. Acesta va fi mutat din spital la un asistent maternal şi va putea fi adoptat mult mai tîrziu. „Este prematur să vorbim despre adopţie. Trebuie să îi găsim părinţii sau rudele, iar dacă nu îi găsim, se pune problema adoptării lui”, a declarat Luminiţa Tudora, directoarea DGASPC Olt.Este primul caz din Olt, din ultimii ani în care un copil este abandonat astfel de părinţii săi. În spitalele din judeţ sunt abandonaţi în medie 2 copii pe lună, născuţi în general de mame minore.

image
image
image
image
image
image
father 22194 1280 jpg
sala examen bac jpg
calendar ortodox 2021 31 mai sf mc ermie png
jln kșlț jpg
flame 580342 1280 jpg
pots 716579 1280 jpg