Cât plăteşti impozit la maşină în 2010

Impozitele şi taxele locale vor fi majorate cu aproximativ 20% începând de anul viitor.

Astfel, creşte şi impozitul pe mijloace de transport, cea mai recentă HG instituind o taxă anuală în funcţie de cilindreea motorului maşinii, motocicletei sau utilitarei.

Pentru cele cu o cilindree de maximum 1.600 de centimetri cubi, românii vor plăti câte 8 lei pentru fiecare 200 de cmc ai propulsorului maşinii lor.

Pentru cele cu motoare între 1.601 şi 2.000 de centimetri cubi, fiecare 200 de centimetri cubi vor fi taxaţi cu 18 lei.

Între 2.001 şi 2.600 de centimetri cubi, unitatea de calcul va fi de 36 de lei, iar pentru intervalul de la 2.601 la 3.000 de centimetri cubi, fiecare 200 de centimetri cubi se vor taxa cu 72 de lei anual.

Impozitul pe maşină

Până la 1.600 cmc...............56 leiÎntre 1.601 şi 2.000 cmc.....64 leiÎntre 2.001 şi 2.600 cmc.....180 leiÎntre 2.601 şi 3.000 cmc.....1.080 leiPeste 3.001 cmc..................3.850 lei

RCA mai scump de la anul

Asigurările auto obligatorii vor fi mai scumpe anul viitor. Există totuşi şi o veste bună. Şoferii "cuminţi" vor beneficia de reducerea poliţei RCA, cu până la jumătate. Asigurările auto adoptă modelul occidental.

De anul viitor, toate poliţele RCA vor fi înregistrate într-o bază de date unitară, la nivel naţional. Cine greşeşte, plăteşte mai mult. Cine nu provoacă niciun accident, beneficiază de reduceri.

Taxe de timbru duble

Pentru eliberarea de către administraţia publică a unor certificate, adeverinţe şi orice alte înscrisuri prin care se atestă un fapt sau o situaţie, cu excepţia acelor acte pentru care se plăteşte o altă taxă extrajudiciară de timbru mai mare, taxa va urca de la 1 leu la 2 lei, aceeaşi majorare fiind operată şi pentru eliberarea certificatelor de proprietate asupra animalelor.

Tot cu 2 lei în loc de 1 leu va fi taxată şi eliberarea, la cerere, a certificatelor de cazier judiciar. Înregistrarea, la cerere, în actele de stare civilă, a desfacerii căsătoriei, reconstituirea actelor de stare civilă şi eliberarea altor certificate de stare civilă vor fi, de asemenea, taxate cu 2 lei, în loc de 1 leu.

Pentru cartea de identitate plătim de patru ori mai mult. Pentru obţinera permisului auto plătim între 5 şi 27 de lei, iar reexaminarea auto costă 72 de lei.

Impozitul pe terenuri

Cuantumul impozitelor pentru terenurile intravilane cu destinaţia de spaţiu de construcţie creşte şi el, de la 7.404 lei anual pentru un hectar la 8.921 de lei, în condiţiile în care localitatea în care se află e, conform clasificării oficiale, una de rang 0, iar zona în care terenul este amplasat e "A".

Clasificarea oficială instituie localităţi de şase ranguri - notate, în ordine crescătoare, de la "0" la "V", iar zonele din cadrul localităţii sunt, de la centru spre periferie, de la "A" la "D".

Impozitul pe clădire

Valoarea de impozitare pentru clădirile făcute din materiale rezistente şi racordate la utilităţi urmează să fie majorată de la 669 de lei pe metru pătrat la 806 lei.

Valoarea de impozitare a clădirilor din materiale rezistente - beton sau cărămidă - care nu sunt racordate la reţeaua de apă, canalizare, reţeaua electrică sau termică va creşte de la 397 de lei pe metru pătrat la 478 de lei pe metru pătrat.

Valoarea de impozitare a fiecărui metru pătrat de construcţie din lemn, piatră naturală sau chirpici creşte şi ea, de la 182 la 219 lei - în cazul celor cu utilităţi şi de la 114 la 137 lei - în cazul celor fără utilităţi.

cub andreea antonescu png
Lia Bugnar
hororoscop jpg
cub cheating wife png
image png
image png
colaj gina pistol  irina fodor png
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
image png
image png
vaccin
calendar ortodox 2021 16 august sfintii martiri brancoveni elena murariu jpeg
6 baza parcari jpg