Cățelușa Jolene ajută 40 de copii bolnavi să se vindece

Ultima actualizare:

    Căţeluşa a fost donată  complexului, iar stăpâna  o vizitează săptămânal, iar  de ziua sa de nastere, data  de 5 mai, şi îi aduce un tort
Căţeluşa a fost donată complexului, iar stăpâna o vizitează săptămânal, iar de ziua sa de nastere, data de 5 mai, şi îi aduce un tort

Roxana are opt ani şi vine săptămânal la complexul de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi Târgu Jiu. Cel mai mult îi place să se joace şi să se plimbe cu Jolene, o căţeluşă în vârstă de trei ani, din rasa Golden Retrivier, specializată în activităţi terapeutice cu cei mici.

Câinele este dresat special pentru activităţi de recuperare. A fost pregătit la un centru special din Satu Mare, unde au urmat cursuri şi două angajate ale unităţii, care au devenit instructori canini, scrie adevarul.ro. Complexul de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilităţii Târgu Jiu oferă servicii de terapie cu animale de câteva luni. Aproximativ 40 de copii cu deficienţe urmează această terapie. Maria Cotan este angajată ca infirmieră, dar se ocupă şi de Jolene, fiind instructor canin. Căţeluşa îi transmite toate stările pe care le are.

Jolene participă chiar la celelalte activităţi terapeutice, pentru că atunci când o văd copiii lucrează cu mai mult drag: „Câinele nostru de terapie, Jolene, este pregătit să lucreze cu copiii cu dizabilităţi, ajutându-i să îşi gesticuleze mişcările şi să socializeze. De exemplu, un simplu aruncat cu mingea îi ajută să îşi dezvolte motricitatea grosieră – mers, sărit, alergat -, cât şi orientarea spaţială. O avem în centru de doi ani şi jumătate. Avea, deja, atunci când a venit la noi, acest nume frumos. Am început programul de terapie, după ce a urmat cursul la Asociaţia «Angel Dog» de la Satu Mare. Am participat la dresarea căţeluşei, împreună cu un specialist de la această asociaţie. Ştie comenzile de bază – «şezi», «culcat», «pas» – care-i ajută şi pe copii cu deficienţe de vorbire să pronunţe comenzile, după care urmărim dezvoltarea abilităţilor motorii: periatul, ţinutul bolului cu apă sau atunci când pun hamul. Copiii se bucură atunci când o văd pe Jolene. Prima dată vin s-o vadă şi pe urmă merg la terapie. Este foarte cuminte şi ascultătoare“.

image
image
image
image
image
image
Dr  Vlad Ciurea jpeg
schi buscat jpeg
elevi jpg
lege angajati (sursa foto Pexels)
bani de Craciun jpg
Portocale jpg
castigatoare loto captura video jpg
1 amenda 56004600 jpg jpeg