Caz care ne aminteşte de Ciomu: unui bărbat cu cancer i-a fost extirpat testiculul sănătos

Ultima actualizare:

    Unui bărbat cu cancer i-a fost extirpat testiculul sănătos
Unui bărbat cu cancer i-a fost extirpat testiculul sănătos

Unui bărbat bolnav de cancer din Marea Bitanie i-a fost extirpat testiculul sănătos din greșeală, apoi i-a fost cusut la loc după ce medicii şi-au dat seama de greșeala lor, 40 minute mai târziu.

Un bărbat se teme că nu va mai putea să conceapă un copil după ce chirurgii i-au extirpat testiculul greșit după o operaţie de cancer testicular. Testiculul sănătos a fost scos din greșeală, apoi cusut la loc după ce medicii şi-au dat seama de greșeala lor, 40 de minute mai târziu, potrivit rtv.net.

Victima, care acum dă în judecată spitalul pentru despăgubiri, a spus:

"Cu siguranţă mi-au scos testiculul greşit. Trebuiau să scoată testiculul bolav. Se pare că nu mai pot să fiu tată. Am trecut printr-un stres incredibil."

"Putem confirma că acest incident a avut loc. Instituţia oferă scuze sincere. Pacientul a beneficiat de chirurgie reparatorie. Spitalul efectuează o anchetă minuțioasă și va face imediat modificări la procedurile sale", a declarat un purtător de cuvânt al Salisbury NHS Foundation Trust.

În 2004 Naum Ciomu i-a secționat organul genital unui pacient, Ion Jiga, în timpul unei operații. Ca urmare, el a fost nevoit să îi plătească despăgubiri de jumătate de milion de euro și a primit interdicția de a mai opera.

Am suferit un accident vascular în acele momente și i-am anunțat pe colegii mei de operație că nu mă simt bine. Nu am primit însă ajutor din partea lor", a povestit Ciomu. 

Actualul profesor a mai spus că rezidentul din operație l-a lăsat să continue acțiunea greșită începută de el și nu a intervenit la timp pentru a preveni accidentul.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net