Ce-ar face vedetele cu maidanezii?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Sfârşitul cumplit de care a avut parte îngeraşul de patru ani ucis de maidanezi a cutremurat o ţară-ntreagă. Ionuţ Anghel a murit după ce o haită de câini l-a trântit la pământ şi l-a muşcat de sute de ori.

Tragedia care s-a petrecut lângă Parcul Tei din Capitală a împărţit România în două tabere: trebuie sau nu eutanasiaţi cîini fără stăpân? Totodată, a revenit în discuţie nepăsarea autorităţilor locale, care nu au reuşit să rezolve această problemă, în condiţiile în care, numai în Bucureşti, circa 10.000 de persoane sunt muşcate anual şi ajung la spital. Care este soluţia pentru această problemă? Click! a stat de vorbă cu mai multe vedete, care au povestit despre experienţele lor cu câinii, dar şi despre cum văd această situaţie aparent fără ieşire.

simeon stalpnicul png

Ionuţ a murit sfâşiat de câini

Ionuţ Anghel abia împlinise patru anişori la mijlocul lunii august. Băiatul a murit, luni, în apropierea parcului Tei din Capitală, unde venise împreună cu bunica. A fost prins de maidanezi, care l-au mâncat de viu. Fratele lui, în vârstă de şase ani, a reuşit să fugă şi a scăpat cu viaţă, însă îşi revine cu greu din şoc.

Puya: «Viaţa unui copil face mai mult decât toate javrele»

„Alt copil mort sfâşiat de maidanezi!!!! Cred că o să înceapă să apară din ce în ce mai mulţi maidanezi morţi în cartierul meu daca primăria stă pe gânduri înca. Iar pe cei care le plâng de milă javrelor, le recomand să îşi canalizeze energia către copii amarâţi. Viaţa unui copil face mai mult ca toate javrele de pe stradă. Puteţi să mă reclamaţi la Animal Planet lui Brigitte Bardot şi la asociaţia "Cuţu Cuţu"... O să înceapă să dispară din ce în ce mai mulţi maidanezi din cartierul meu !!!! Dumnezeu să-l ierte pe puşti! Deşi, sărăcuţul nu a avut nicio vină", a scris Puya pe Facebook.

Mărioara Zăvoranu: «Trăim vremuri foarte urâte»

„Înţeleg perfect părinţii lui Ionuţ, ştiu cum e să-ţi moară copilul. Sunt foarte afectată de această tragedie, dar mai mult indignată. Situaţia e de Evul Mediu şi totuşi s-a întâmplat în Capitală. Parcă am fi în Bangladesh, trăim vremuri foarte urâte, cu oameni fără coloană vertrebrală, care folosesc banii statului în scopuri personale. Eu iubesc animalele şi nu vreau să omoare aceşti câini, cred că statul nu stă în banii de mâncare pentru câini. Trebuie sterilizaţi şi băgaţi în padocuri. Ei se elimină prin vârsta lor, nu e nevoie de eutanasiere".

Andreea Popescu: «Aceşti câini trebuie duşi în adăposturi»

„Eram la bunici, la Drăgăşani, şi aveam 3 ani când am fost muşcată de faţă şi târâtă în şanţ de un câine căruia îi dădusem de mâncare. Am fost plimbată la spitalul din Drăgăşani, la cel din Vâlcea, cel di Piteşti şi, într-un sfgârşit, doar un medic din Bucureşti m-a operat pe viu. Nu se băga nimeni la cât de complicat era. Am avut foarte multe probleme din cauza semnelor rămase, şi la grădiniţă, şi la şcoală. Cu taote acestea, am în casă un câine luat de pe stradă şi un altul de rasă. Deci, nu cred că masacrarea, crima în masă este soluţia, ci aceşti câini trebuie să fie sterilizaţi, hrăniţi şi puşi în adăposturi umane. Acum 7 ani am făcut voluntariat la o asociaţie de câini, şi mi s-a făcut rău când am văzut în ce condiţii sunt ţinuţi. Câinii reacţionează când sunt stârniţi. Mai bine să extermine, violatorii şi criminalii".

Oana Lis: «Eu, între om şi câine, aleg omul»

„Aveam 18 ani, mergeam pe o străduţă necunoscută, când am văzut o haită de 20-30 de câini care venea spre mine. S-au năpustit asupra mea şi am leşinat de frică. Mi-am pierdut cunoştinţa iar oamenii care m-au văzut au chemat ambulanţa. La spital mi-au făcut injecţii în burtă, am rămas cu traumă iar dacă văd un câine lângă maşina stau 20 de minute până pleacă. Eu, între om şi câine, aleg omul. Nu poţi să faci un copil şi să ţi-l mănânce câinele".

Adelina Pestriţu :«Pe mama a muşcat-o un maidanez»

„Sunt mare iubitoare de animale dar cred că ar trebui să se ia măsuri după ce s-a întâmplat zilele astea. Pe mama mea a muşcat-o acum 2 ani un câine maidanez din faţa blocului şi de care avea grijă mereu şi-l hrănea. Într-o zi a devenit foarte agresiv şi a muşcat-o de picior. A fost o rană destul de gravă, a avut complicaţii, şi a rămas cu semn. Ce pot să spun este că cineva trebuie să ia problema în serios şi să se ocupe de maidanezi. Să îi ducă în locuri amenajate pen tru că pot fi un real pericol dacă sunt liberi, pe străzi".

Mihai Trăistariu: «Am grijă de 17 câini la bloc»

„Nu e vina câinilor că l-au omorât pe băieţel. Ei sunt sălbatici, nu au insticte şi atacă, mai ales dacă sunt zgândăriţi. E de regretat, e o dramă ce s-a întâmplat cu Ionuţ, dar nu putem omorî milioane de câini pentru un câine. În fiecare an aud că un câine a mai omorât un om, aşa cum aud şi de urşi, şi ce să facem? Să omorâm toţi urşii pentru asta?! Nu sunt de acord cu eutanasierea, ci susţin castrarea şi adăpostirea lor. Am 17 câini la bloc de care am grijă. Copiii vin şi mi-I plasează mie. I-am mai dus pe la prieteni, dareu mă ocup să-i îngrijesc, să le duc mâncare".

Cristina Spătar: «Am plâns trei zile după tragedie»

„Sunt consternată de ce I s-a întâmplat lui Ionuţ şi am plâns încontinuu de când am auzit ştirea. Sunt mamă şi, poate primul gând când auzi astfel de tragedii, este să elimini aceşti maidanezi, însă dacă stai să te gândeşti mai bine, soluţia este să fie duşi în locuri special amenajate, să se aloce bani pentru mâncare şi adăposturi, iar cei care au câini şi nu îi supraveghează, să fie traşi la răspundere. Am început să-l învăţ pe Albert, băieţelul meu de patru ani, să stea departe de maidanezi. Oricum, el e supravegheat în permanenţă, însă trebuie să se deprindă cu aceste învăţături".

„Dă-ţi demisia, dom'primar"!

Click! a început în urmă cu două zile o campanie prin care îi cere actualului primar al Capitalei, Sorin Oprescu să-şi recunoască faptul că n-a făcut nimic ca să rezolve problema câinilor fără stăpân şi să plece din fotoliul de şef al Bucureştiului.

Brigitte Bardot sare din nou  în apărarea maidanezilor

Dom’ primar, ţi-am adus poza cu Ionuţ mancat de caini!

Preşedinta Asociaţiei Caleidoscop, Carmen  Secăreanu, urmărită penal pentru moartea lui Ionuţ

În Dogtown sunt doar 392 de câini, nu 4.000, cum a promis Oprescu

Imagini de coşmar! Rănile copilului sfâşiat de maidanezi i-au îngrozit pe toţi

FOTO Peste o sută de oameni, la slujba de înmormântare a băieţelul ucis de maidanezi

Ce pedeapsă cere tatăl copilului ucis de maidanezi pentru toţi cei responsabili

Jale şi lacrimi la căpătâiul lui Ionuţ. Băieţelul de 4 ani ucis de maidanezi e condus azi pe ultimul drum

Mesajul dur al mamei băieţelului ucis de maidanezi pentru autorităţi

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net