Ce avere are Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimelor de la Caracal


    Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal, va face ani grei de pușcăriefoto: Mediafax
Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal, va face ani grei de pușcăriefoto: Mediafax

La prima vedere, mecanicul auto de 66 de ani, acuzat de uciderea Luizei Melencu şi a Alexandrei Măceşanu, pare un om simplu, cu un trai modest, însă aparenţele înşală. Gheorghe Dincă are ce să le lase copiilor şi nevestei pentru a le asigura confortul zilei de mâine. Arestat de 6 luni, principalul suspect în cazul celor două crime de la Caracal, care au îngrozit o ţară întreagă, plănuieşte să divorţeze de soţie ca averea strânsă să rămână în familie. Procurorii au trecut în rechizitoriu bunurile aflate pe numele inculpatului, iar valoarea lor depăşeşte 100.000 de euro.

Ppotrivit informațiilor prezente în rechizitoriu, Gheorghe Dincă își instruiește soția să bage divorț pentru ca averea strânsă de ei să rămână în familie. 

"(...) Nu mai dați declarații că nu aveți nevoie să dați, eu răspund pentru faptele mele. Pe tine te cheamă Dincă Gheorghe-Daniel, nu ai nicio treabă cu tata și tu și mama și... că sunteți cu mine și că nu m-ați uitat și aia... dom'le e tata și asta e, dar în rest nu tată, nu aveți voi nicio treabă, voi ca să.. întotdeauna voi trebuie să vă depărați de mine, ai înțeles? Ce să-i facem, el a făcut-o, el o trage și cu asta basta. Treaba lui, să răspundă! Luați-l pe el la întrebări! Voi nu aveți ce să răspundeți, ce să dați. Las' că ajung eu cu televiziunea: cu luatul, cu datul, cu banii.. Fă urgent și bagă divorțul!", ar fi spus Dincă familiei sale, potrivit rechizitoriului.

Claudiu Lascochi, avocatul din oficiu al lui Gheorghe Dincă, a declarat într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că actele de divorț nu au fost încă depuse de soția acestuia.

Soţii Dincă, într-o fotografie de arhivă, dând impresia unei familii normale
Soţii Dincă, într-o fotografie de arhivă, dând impresia unei familii normale

În rechizitoriu, procurorii au notat mai multe terenuri, autoturisme şi fier care poate fi valorificat, totul însumând peste 100.000 de euro. Este vorba despre un teren intravilan 1.184 mp - 17.760 euro, un teren intravilan 3.076 mp - 53.800 euro, un teren intravilan 1.856 mp - 27.840 euro, 4 autoturisme -5000 de euro, 40 de tone de fier - 5230 de euro, 1.775 lei- bani găsiţi în casă. 

Gheorghe Dincă şi-ar fi alungat nevasta din casă cu pietre

Gheorghe Dincă n-a devenit brusc un monstru şi un abuzator sexual în aprilie 2019, când a răpit-o pe Luiza, prima sa victimă. Toată viaţa mecanicului din Caracal, poreclit ”Popicu”, a fost un lung şir de violenţe. Bărbatul, care a avut şi el parte de tratamente dure în copilărie, a „copiat” modelul şi în familia sa şi, ulterior, asupra victimelor adolescente Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu. Procurorii au detaliat toate aceste episoade în rechizitoriul în cazul crimelor care au îngro­zit România. A recunoscut că are „o soţie bună”, dar că asta nu l-a împiedicat să aibă o mulţime de relaţii extraconjugale şi să apeleze frecvent la prostituate. N-au lipsit nici bătăile şi violenţele verbale, pe care le „împărţea” atât nevestei, cât şi copiilor.

Gheorghe Dincă s-a căsătorit cu Elena în 1977 şi au împreună 4 copii. Nici unul nu este prea apropiat de tată, mai ales că acesta nu s-a sfiit să-i ”educe” cu palma. “Pe ăla mare l-am prins cu ţigara în mână şi i-am dat o palmă peste faţă de a căzut jos. L-am lovit pentru că m-a minţit în faţă”, le-a povestit el anchetatorilor.

Chiar şi aşa, în căutarea unei vieţi mai bune, toată familia Dincă a plecat în Italia în anul 2002: soţia lui făcea curăţenie în casa unei bătrâne şi lucra la o fabrică de cozonaci, iar el şi băieţii, la un atelier. Dincă s-a întors însă singur în România, în 2008, iar viaţa lui a început să arate din ce în ce mai dezorganizat: băutură, afaceri ciudate (vindea fier vechi la dezmembrări auto), femei plătite cu ora.

Elena Dincă a venit la DIICOT în august 2019 pentru a fi audiată în dosarul în care soţul ei e acuzat de uciderea a două fete
Elena Dincă a venit la DIICOT în august 2019 pentru a fi audiată în dosarul în care soţul ei e acuzat de uciderea a două fete

”În anul 2017, Dincă îi cere soţiei sale să înceteze lucrul în Italia, să vină în ţară şi împreună să aibă grijă de cei cinci nepoţi. Soţia sa, care venea în ţară, în concediu, o dată pe an, n-a vrut (...). Obişnuia însă să-i trimită bani regulat, pentru a se întreţine”.

Tot de la bani a pornit şi ultima ceartă violentă dintre cei doi, care a avut loc la scurt timp după ce monstrul o ucisese pe prima victimă, Luiza Melencu. Elena Dincă a venit în România de Paşte şi a stat în „casa ororilor” între 26 aprilie şi 26 mai 2019. Cei doi au început să se certe când ”Popicu” a aflat că soţia sa are un card în euro despre care el nu ştia.

”El a încuiat uşa şi şi-a lăsat soţia în grădina casei (...) A lovit-o şi a aruncat cu pietre spre ea (...) Soţia sa a sărit peste un gard, aflat în acea curte, şi şi-a sunat fiul care a venit s-o ia. Peste circa două săptămâni, au fost recuperate de către fiul cel mare şi bagajele femeii, care rămăseseră în casă. Elena Dincă n-a mai vrut să se vadă cu soţul”, se arată în rechizitoriu.

Citeşte şi:

Crimele de la Caracal. Gheorghe Dincă va fi trimis în judecată săptămâna viitoare

Gheorghe Dincă a povestit în detaliu cum și de ce le-a ucis pe Alexandra și Luiza: «Voiam doar sex»

Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
Anamaria Prodan
Ivana Knoll FOTO Instagram png
pele gettyimages 841963610 jpeg
Zile libere legale în 2023
infidelitate 0 jpeg
masina accident jpeg
Imagini din satelit cu noua baza militara rusa la Mariupol FOTO MAXAR webp
image
image
image
image
Bancnotele care valorează 1800 de lire
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
Zile libere legale în 2023
pele gettyimages 841963610 jpeg
Ivana Knoll FOTO Instagram png
Anamaria Prodan