Ce mănâncă musulmanii în timpul Ramadanului. De ce mâncarea are un rol ritualic
Credincioşii de confesiune islamică din întreaga lume intră de marţi, 13 aprilie, în postul celei de-a noua luni a anului islamic, considerată sfântă de musulmani. Ramadanul marchează perioada postului obligatoriu pentru toţi musulmanii şi este un moment important pentru comemorarea istoriei sacre a Islamului.
În timpul Ramadanului, credincioşii trebuie să se abţină de la mâncare, băutură, activităţi sexuale şi alte plăceri, din zori până la amurg. Musulmanii sunt, de asemenea, sfătuiţi să se reţină de la fapte precum bârfa sau înjurăturile. Ramadanul este sărbătorit drept luna în care Allah i-a revelat profetului Mohamed primele versete din Coran. Acest post reprezintă unul dintre cei cinci stâlpi ai Islamului. Mâncarea este o componentă importantă a lumii musulmane, iar în această perioadă de post prelungit are şi un rol ritualic. În plus, pentru ca oamenii să poată rezista unei zile de muncă fără a mânca nimic, preparatele consumate după apusul soarelui trebuie să fie diverse şi să ofere ofere nutrimentele necesare organismului timp de 24 de ore.