Ce ne recomand─â Organiza╚Ťia Mondial─â a S─ân─ât─â╚Ťii pentru a ie╚Öi treptat din criza COVID-19

13 aprilie 2020
conferinta oms 13 apr 2020 jpeg
Autorităţile sanitare mondiale au solicitat Beijingului să le invite pentru a ancheta originile animale ale virusuluiFoto: Arhiva Click!

├Än cadrul conferin╚Ťei de pres─â organizate la sediu Organiza╚Ťiei Mondiale a S─ân─ât─â╚Ťii din Geneva, Elve╚Ťia, pre╚Öedintele organiza╚Ťiei dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus a explicat c─â noul virus este de 10 ori mai mortal dec├ót H1N1 ╚Öi c─â rolul spitalelor ╚Öi al sistemului sanitar este crucial ├«n combaterea epidemiei care poate avea consecin╚Ťe catastrofale asupra omenirii.

├Än ziua ├«n care ╚Ť─âri precum Spania, Italia, Danemarca ╚Öi Germania ├«╚Öi anun╚Ťau inten╚Ťia de a ridica treptat regimul de carantin─â instituit pentru a pre├«nt├ómpina r─âsp├óndirea virusului, pre╚Öedintele Organiza╚Ťiei Mondiale a S─ân─ât─â╚Ťii a punctat c─â ÔÇŁalte ╚Ť─âri din Africa ╚Öi America Latin─â abia ├«ncep s─â impun─â acest regim, chiar dac─â acolo nivelul nivelul de s─âr─âcie este at├ót de sc─âzut ├«nc├ót multe familii se bazeaz─â pe munca de zi cu zi pentru a avea ce pune pe mas─âÔÇŁ. ├Äns─â ├«n cazul ╚Ť─ârilor care vor s─â ridice acest regim de restric╚Ťii care a paralizat economia, OMS avertizeaz─â c─â trebuie ╚Ťinut cont de c├ó╚Ťiva pa╚Öi importan╚Ťi pentru a evita reapari╚Ťia focarelor de epidemie. Iat─â care sunt pa╚Öii enun╚Ťa╚Ťi de dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus pentru evita situa╚Ťii care se pot finaliza tragic: ÔÇŁVirusul se r─âsp├ónde╚Öte rapid ╚Öi ├«ncepe s─â dea ├«napoi extrem de ├«ncet ╚Öi niciodat─â de totÔÇŁ, a spus el.

Citește și:

Locul superb ├«n care s-a refugiat Lora de coronavirus: ÔÇ×Aici m─â simt protejat─âÔÇŁ

Mergi la cump─âr─âturi de Pa╚Öte? Cum te protejezi de coronavirus ├«n aglomera╚Ťia din pie╚Ťe ╚Öi magazine

Iat─â strategia de ie╚Öire din carantin─â elaborat─â de exper╚Ťii OMS

Primul pas: autorit─â╚Ťile trebuie s─â se asigure c─â transmiterea bolii ├«n r├óndul popula╚Ťiei este ╚Ťinut─â sub control.

Al doilea pas: autorit─â╚Ťile trebuie s─â se asigure c─â sistemul de s─ân─âtate este preg─âtit pentru a detecta-izola-trata orice caz nou ap─ârut. ├Än plus, sistemul de s─ân─âtate trebuie s─â dispun─â de resursele necesare realiz─ârii de teste cu r─âspuns rapid ╚Öi de a realiza anchete epidemiologice ├«ntr-un timp foarte scurt pentru a evita apari╚Ťia de noi focare.

Al treilea pas: autorit─â╚Ťile trebuie s─â se asigure c─â riscurile apari╚Ťiei de noi focare ├«n aziluri, spitale sau clinici sunt reduse la minimum, prin instituirea de protocoale, circuite epidemiologice ╚Öi controale stricte ├«n aceste zone sensibile.

Al patrulea pas: autorit─â╚Ťile trebuie s─â se asigure c─â m─âsurile de prevenire a contamin─ârii sunt luate corespunz─âtor ├«n ╚Öcoli, institu╚Ťii, fabrici sau ├«ntreprinderi pentru ca oamenii s─â poat─â reveni ├«n siguran╚Ť─â la locul unde ├«╚Öi desf─â╚Öoar─â activitatea.

Al cincilea pas: autorit─â╚Ťile trebuie s─â se asigure c─â riscul producerii de noi infec╚Ťii venite din afara ╚Ť─ârii este redus la minimum ╚Öi, ├«n cazul ├«n care acestea se produc, gradul de r─âspuns al sistemului sanitar este unul ridicat ╚Öi conform standardelor de combatere a noului coronavirus.

Al ╚Öaselea pas: autorit─â╚Ťile trebuie s─â se asigure c─â ├«ntreaga comunitate este informat─â, educat─â ╚Öi c─â se conformeaz─â noilor rigori impuse de ie╚Öirea din starea de carantin─â. Asta presupune men╚Ťinerea distan╚Ť─ârii sociale, men╚Ťinerea m─âsurilor de preven╚Ťie ╚Öi a normelor de igien─â specifice pe durata carantinei.

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
carla s dreams bobonete 2 PNG
foto mare profimedia 0691691838 copy jpg
survivor2 png
iumor jpg
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
cehia carantina jpeg
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg
4 printul andrew profimedia 0652894124 jpg jpeg
ioan niculae jpeg