Ce ne rezervă anul 2010 în high-tech?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Se consideră că 2009 a fost anul Twitter, al internetului mobil şi al Kindle. Ce ne rezervă anul viitor? CES 2010 (Consumer Electronics Show) din Las Vegas va oferi, între 7 şi 10 ianuarie, primele certitudini. Publicaţia franceză "20 minutes", citată de Agerpres, oferă câteva posibilităţi demne de luat în calcul.

Televiziunea

În 2010, tehnologia 3D creşte uşor, iar cablul îşi continuă agonia - s-a terminat epoca în care jumătate din ţară se aduna în faţa televizorului.

Anul viitor, televiziunea tradiţională ar urma să-şi continue declinul. Succesul platformei video Hulu în Statele Unite se înregistrează în detrimentul cablului tradiţional.

În 2010, Apple ar putea agita apele propunând oferte direct prin iTunes.

simeon stalpnicul png

Yahoo şi Intel lucrează în direcţia superconexiunilor, apte să introducă pe imagini widgeturi - mici module grafice cu date meteo, cursuri la Bursă sau ultimele actualităţi în timp real.

Multe companii ar trebui să comercializeze ecrane 3D, pe valul produs de Avatar. Pentru un efect mai convingător, este totuşi necesară o pereche de ochelari, lucru care rămâne o frână la cumpărare (pe lângă preţul ecranelor).

Calculatorul

Tableta Apple (foto) ar putea fi prezentată în ianuarie 2010. Se vorbeşte de mini-calculatoare portabile, fără tastatură fizică: totul se face pe ecranul tactil, ca iPhone.

Potrivit zvonurilor, Apple ar putea scoate mai multe modele în 2010, dintre care unul cu 7 cipuri şi 10 cipuri. Şi Microsoft anunţă un concept asemănător, lansat însă în două etape.

simeon stalpnicul png

Presa

Continuarea experimentelor pentru presa on-line - Rupert Murdoch contează pe consultarea cu plată a presei. Mulţi se îndoiesc de succesul lui dacă va încerca doar să reproducă modelele vechi ale presei tradiţionale.

În schimb, crearea unui joint-venture între cinci editori majori de reviste din Statele Unite ar putea da naştere la proiecte îndrăzneţe. Trebuie însă pusă în aplicare o platformă web de vânzare a titlurilor, adaptată la diferite aparate mobile.

The Sun ar putea fi citit online contracost

image

Jocurile video

Jocuri video mai bine sincronizate, prin aplicarea proiectului Natal al Microsoft, sunt marele pariu pentru viitor.

Prezentarea de către Microsoft a proiectului Natal, un sistem care permite abandonarea totală a manetei atunci când jucătorul face mişcări în spaţiu. S-a constatat un oarecare decalaj între un gest şi acţiunea de pe ecran, dar, dacă Microsoft reuşeşte să-l reducă şi-şi respectă măcar o jumătate din promisiuni, sistemul ar putea bulversa jocul video (posibilă lansare la sfârşitul lui 2010).

Şi Sony pregăteşte pentru primăvara viitoare bagheta magică, un fel de Wiimote care urmează să ofere o mai mare precizie.

Tehnologia Natal va fi lansată la finalul anului 2010

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1 remediu sforait jpg jpeg
cea mai scunda femeie cea mai inalta femeie guinness world records jpg
prison puzzle jpg
coltea jpg
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net