Ce specialități de post pregătesc Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu de la «MasterChef»
Pentru că ne aflăm în săptămâna mare a postului Paștelui, cei doi jurați de la "MasterChef" ne-au dezvăluit din secretele lor culinare, oferindu-ne câte o rețete de post.
Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu, jurați la "MasterChef ne oferă câte o rețetă de post.
Sorin Bontea, jurat "MasterChef"Tofu cu sos de soia și fasole chinezeascaPentru sos avem nevoie de: ghimbir proaspăt, usturoi, puțin ulei de floarea soarelui. Se călesc toate, apoi se adaugă sosul de soia, puțin zahăr și se lasă să fiarbă. Se leagă cu puțin amidon.Tofu se taie cubulețe, se dă prin făină și se prăjeste în ulei. Fasolea chinezească se blansează puțin și apoi se montează farfuria, se stropește cu ulei de susan și se presară puțină ceapă verde tocată mărunt.
Cătălin ScărlătescuPaste cu pesto de busuioc și rucolaSe fierb pastele (fără ou) în multă apă cu sare (la 1 kg de paste avem nevoie de 3 l de apă). Recomand să folosiți la această rețetă paste scurte (fusili, penne rigate sau casarecce). Busuiocul proaspăt și rucola se taie foarte, foarte fin și se pun în blender cu ulei de măsline extravirgin (cam 200 ml). Separat se prăjesc câțiva muguri de pin în cuptor, cât să le dăm culoare. Jumătate din mugurii de pin copți se dau la blenduit cu ulei, busuioc și rucola, cealalată jumătate se pastrează. Când s-au fiert pastele, se amestecă bine de tot într-un bol cu sosul pesto și apoi se pun pe deasupra mugurii de pin. Sare și piper se pun după gust, la final, măcinate proaspăt.