Ceai în foiţă de aur
Frigul de-afară ne-a gonit de la terase aşa că, ceainăriile sunt locul ideal de întâlnire cu prietenii sau cu iubita. Dacă vrei să o impresionezi, oferă-i o băutură caldă aromată, în care a fost presărat un praf de aur.
„Ceaiul verde folosit la prepararea licorii cu efect de întinerire este rulat manual, în formă de perle şi îmbrăcat cu foiţe de aur. Acestea se lasă la înfuzat 5-6 minute, timp în care preţiosul praf se disipă. Costa 30 de lei, iar pentru prepararea lui se folosesc 2-3 biluţe aurite", spune Silviu Stănilescu, de la ceainăria Triangle D'Or.
Reporterii Click! au gustat şi din ceaiul Masala, pregătit la ceainăria indiană, Ramayana, din zona Gării de Nord. E de esenţă neagră şi tare, tocmai de aceea se serveşte cu lapte. Costă 15 lei un ceainic din care se beau 3 ceşcuţe.
Perle de aur - 30 de lei
Perlele de ceai verde, învelite în aur sunt aromate şi au gust de iasomie. La prepararea unui ceai se folosesc 2-3 perluţe aurite. Se îndulceşte cu flori de viorele trase în zahăr.
Masala Negru - 15 lei
La ceainăria indiană Ramayana, din zona Gării de Nord, poţi să serveşti un ceai bun, într-un decor oriental. Ceaiul Masala, negru, aromat cu scorţişoară se serveşte cu lapte şi cu prăjiturele.
Florile lui Budha - 25 de lei
Prepararea ceaiului „Florile lui Budha" e un spectacol. În ceainic se pune un mugur făcut manual din frunze de ceai verde cu o floare în mijloc, care în timpul infuziei se desface într-un buchet