Cel mai bine se trăieşte în Franţa, iar cel mai prost, în Marea Britanie

Ultima actualizare:

Britanicii muncesc trei ani în plus, au vacanţele cele mai scurte şi mor cu doi ani mai devreme decât francezii, de pildă. Ei plătesc mai mult decât media europenilor pentru carburant, alimente, alcool şi ţigări.

Tot Marea Britanie este ultima şi în privinţa cheltuielilor pentru sănătate şi educaţie, raportate la PIB, având o speranţă de viaţă sub media celor zece state studiate.

Francezii, în schimb, se pensionează mai devreme, trăiesc mai mult şi beneficiază de concedii mai lungi decât media europeană. Veniturile mai scăzute sunt compensate de unele din preţurile cele mai mici la alimente, alcool, electricitate şi gaz.

"Câştigăm substanţial mai mult decât vecinii noştri europeni, dar acest nivel al veniturilor este necesar pentru a avea un acoperiş deasupra capului, mâncare pe masă şi pentru a ne încălzi locuinţele", a concluzionat Ann Robinson, una din autoarele studiului britanic.

Site-ul a utilizat anchete similare realizate pe baza a 17 criterii în Franţa, Spania, Danemarca, Olanda, Germania, Polonia, Italia, Suedia, Irlanda şi Marea Britanie.

image
image
image
image
image
image
elon musk colaj gettypixabay jpg
corp uman freepik jpg
bani jpg
portofel cu bani pixabay jpg
Litoral
ploaie jpg