Cine sunt românii care vor primi vouchere de 16.500 lei de la stat. Guvernul a făcut anunțul

Un proiect de ajutor de stat vine din partea Ministerului Justiției. O anumită categorie de români va putea beneficia de vouchere încărcate cu suma de 16.500 de lei. Anunțul a venit de la șefa instituției, Alina Gorghiu, care a specificat că banii sunt pentru cheltuieli imediate și sunt destinate persoanelor care au fost victimele unor infracțiuni.

Bancnote lei bani FOTO Shutterstock jpg

Program de sprijin pentru victimele unor infracțiuni

Cetățeni care se confruntă cu dificultăți financiare de pe urma unui eveniment nefericit, victimele unei infracțiuni, vor beneficia de vouchere pentru cheltuieli imediate. Banii ajung din partea Guvernului României prin intermediul unui program de sprijin înaintat acum de Ministerul Justiției.

Alina Gorghiu a susținut că victimele infracţiunilor pot beneficia, într-un timp optim, de un voucher care să le acopere cheltuielile imediate de cazare, mâncare, uz personal, medicamente şi transport, în limita unei sume echivalente cu cinci salarii de bază minime brute.

Suma de 16.500 de lei pentru fiecare voucher este suportată din bugetul Ministerului Justiţiei.

„Avem 300 de vouchere pentru acest an, dacă necesarul va fi mai mare, vom ajusta numărul”, a spus Alina Gorghiu.

Cine poate beneficia de voucherele oferite de Ministerul de Justiție

Conform Ministrului de Justiție, pot beneficia de voucher victimele asupra cărora a fost săvârşită o tentativă la infracţiunile de omor şi omor calificat, o infracţiune de vătămare corporală, o infracţiune intenţionată care a avut ca urmare vătămarea corporală a victimei, o infracţiune de viol, act sexual cu un minor şi agresiune sexuală, o infracţiune de terorism sau orice altă infracţiune intenţionată comisă cu violenţă.

Alina Gorghiu a mai anunțat că avansul ajutorului trebuie acordat în cel mult 72 de ore de la data soluţionării de către instanţă a cererii depuse de victimă la Tribunal.

Conform procedurilor, victima transmite instanţei cererea de acordare a voucherului şi referatul de estimare a cheltuielilor pentru acoperirea nevoilor urgente, iar instanţa admite cererea de acordare a voucherului şi stabileşte cuantumul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
dorin cocos jpg
image
image
image
image
image
image
Fun Zone jpeg 1 jpeg
bucatarie pexels jpg
rosii tomate istock jpg
printesa kalina a bulgarieri sotul copilul AFP jpg
statuie mihai Eminescu colaj facebook jpg
tantari jpg
wizz air pixabay jpg
cetate ardud
image
actualitate.net
image
actualitate.net