Ciopârţit de medici şi lăsat să moară

Ultima actualizare:

    Cristian Marian Grigore † 9 ani
Cristian Marian Grigore † 9 ani

Jale mare în comuna Şerbăneşti, judeţul Olt, unde Cristian Marian Grigore, de 9 ani, a fost condus ieri pe ultimul drum. Un puşti mereu vesel şi cu chef de joacă. În România anului 2010, o banală fractură i-a fost, însă, fatală.

Familia băiatului aduce acuzaţii grave la adresa medicilor de la Slatina care s-au ocupat de caz. „I-am cumpărat medicamente cât a stat în spital, dar nu am avut bani să le dau şpagă doctorilor. Mi-au omorât copilul cu zile! A plecat pe picioruşele lui şi a venit în sicriu", spune Ionica Biculescu, mama băiatului.

Cristian a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, la 23 mai cu fractură antebraţ stâng. Medicii i-au pus mâna în atelă şi, după trei zile, l-au trimis acasă.

În aceeaşi zi băiatul a revenit la spital în stare gravă. „Nici nu am apucat să ieşim din Slatina şi am văzut că degetele copilului meu se învineţiseră şi erau reci", a spus mama copilului.

Medicii slătineni au decis să-i amputeze braţul, iar în urma intervenţiei băiatul a intrat în şoc septic murind în drum spre Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală.

Trupul copilului a fost dus ieri la cimitir, îmbrăcat în costum de ginere. „Lumina mea, copilul meu cel bun, unde te duci?! Tu erai ajutorul meu!", a strigat mama băiatului. Surorile mai mici ale lui Cristian nu s-au desprins de sicriul băiatului.

„Mami, de ce doarme Cristi atât de mult?", a întrebat Vali, sora de 4 ani a băiatului. „Trăiesc un coşmar. Dacă îi puneau mânuţa în ghips aşa cum trebuia, nu mai făcea infecţie. Vinovaţii trebuie să plătească. Nu este durere mai mare decât să îţi îngropi un copil", a declarat tatăl lui Cristian, Constantin Grigore.

Aseară, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Slatina şi directorul medical au fost demişi de ministrul sănătăţii.

Pe aceeaşi temă:

Managerul Spitalului Judeţean Slatina şi un director medical au fost demişi

Scandal: Un copil de 9 ani a murit din cauza unei fracturi UPDATE

Ionica Biculescu mama băiatului: "Nu am avut bani să le dau şpagă doctorilor. Mi-au omorât copilul cu zile. A plecat pe picioruşele lui şi a venit în sicriu"

simeon stalpnicul png

Medicii vinovaţi,pedepsiţi

Conducerea SJU Slatina a demarat o anchetă. Medicii Mircea Tuşciuc, şeful secţiei de Chirurgie Infantilă, şi Paul Iancu, medic la secţia Ortopedie, riscă desfacerea contractelor de muncă dacă Colegiul Medicilor decide că a fost culpă medicală. Şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt face verificări.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
aeroportul baneasa jpg
roses 616013 1280 jpg
targsor oras jpg
apelare abuziva 112 prahova 1024x580 1 jpeg
munti pixabay jpg
WhatsApp Image 2024 06 28 at 13 05 58 1536x1023 jpeg
Simion  5832 PNG
Reciclare ambalaj conform jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net