Cluj: Gratuitate pe o linie de transport în comun, pentru şomeri

Astfel, potrivit HCL-ului, 5.115 persoane vor beneficia de abonament gratuit pe una din liniile pe care operează Regia Autonomă de Transport Urban Cluj.

“Având în vedere situaţia economică la nivel local şi creşterea ratei şomajului la nivelul Municipiului Cluj-Napoca s-a analizat posibilitatea acordării gratuităţii pe mijloacele de transport în comun pentru persoanele aflate în şomaj. Conform datelor furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj, numărul de şomeri înregistraţi la nivelul municipiului Cluj-Napoca la data de 31.08.2009 este de 5.115 persoane”, se arată în referatul care însoţeşte proiectul de hotărâre, care îl are drept iniţiator pe primarul Sorin Apostu (PDL). Potrivit hotărârii, abonamentul pe o linie RATUC este de 43 de lei, motiv pentru care bugetul lunar al acest proiect va fi de maxim 219.945 de lei, iar pentru un an întreg suma alocată de municipalitate este de 2.6 milioane de lei.

HCL prevede că doar şomerii care au o indemnizaţie de până la 1.000 de lei pe lună pot beneficia de gratuitate la transport în comun. Înafara persoanelor care beneficiază de legi speciale, în municipiul Cluj-Napoca mai circulă gratuit, pe toate liniile, pensionarii, iar elevii şi studenţi beneficiază de reducere de 50% la abonamentul pe două linii.

cub anamaria prodan animat gif
FotoJet (4) jpg
Simona Halep, Instagram jpg
Regina Elisabeta a II a și Printul Philip profimedia 0606103055 jpg
cub armin nicoară png
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
cub anamaria prodan divorț png
FotoJet (7) jpg
accident duba utilitara ipj buzau (3) jpeg
proteste iran septembrie 2022 foto afp
image
image
image
image
transfagarasan 2819625 1920 jpg
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
regele charles foto Victoria Jones  BUCKINGHAM PALACE  AFP jpg
FotoJet (7) jpg
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
stres 0 jpeg