CLUJ: Săptămână neagră. Un mort pe zi în accidente rutiere

Din accidente a rezultat decesul a 6 persoane şi rănirea gravă a altor 19, o cifră comparabilă cu un atentat terorist de mici dimensiuni într-o ţară din Africa. Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Poliţie Rutieră (SPR) din cadrul IPJ Cluj, principala cauză a producerii accidentelor de circulaţie în judeţ o reprezintă viteza excesivă.

„Principala cauză rămâne viteza excesivă, neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, traversarea neregulamentară şi neacordarea de prioritate pietonilor“, a declarat subinspectorul Sorin Precup, purtătorul de cuvânt al SPR Cluj.

În scădere faţă de anul trecut

De la începutul anului, faţă de perioada similară a anului trecut, numărul accidentelor rutiere în judeţ a scăzut cu 8%, numărul morţilor cu 12%, al accidentelor grave cu 17% şi cele uşoare cu 16%. „În acest an am sancţionat 679 de şoferi pentru neacordare de prioritate. Practic, i-am scos din trafic pentru o lună. Noi acţionăm permanent pe baza unor planuri şi periodic organizăm campanii. Una o vom face chiar în zilele următoare“, a declarat Precup.

Lovite pe trecere

Ieri, în jurul orei 17.00, două minore în vârstă de 17 şi 16 ani au fost accidentate grav în timp ce traversau trecerea de pietoni din apropierea magazinului Metro. Tinerele au fost transportate la Unitatea de Primire a Urgenţelor. Şoferul de 34 de ani al maşinii nu le-a acordat prioritate.

Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Roxana, alături Liviu Guță
cub iosif rotaru png
BeFunky collage (18) jpg
cub andreea banica animat gif
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
Tragedie Indonezia, EPA jpg
gaz pixabay com jpg
camioane   shutterstock 1978869203 1 jpeg
image
image
image
image
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Tragedie Indonezia, EPA jpg
BeFunky collage (18) jpg
Declic Ministrul Mediului
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png