Coreea de Nord ameninţă cu un atac nuclear fără precedent - VIDEO

Ameninţarea survine după ce, presa sud-coreeană a anunţat, săptămâna trecută, că experţii în securitate naţională ai Coreii de Sud, Chinei şi Japoniei se vor reuni în aprilie, la Beijing, pentru a discuta cum în care ar putea reacţiona în cazul unui posibil colaps al regimului nord-coreean, scrie Adevărul.

A aştepta să se producă o situaţie de urgenţă în ţara sa, care să provoace căderea regimului lui Kim Jong-il este un vis de neatins al unui nebun, a afirmat un purtător de cuvânt al armatei nord-coreene, potrivit AP.

Acesta a asigurat că oricine va încerca o astfel de acţiune va fi victima unui atac nuclear fără precedent, realizat de o armată de neînvins.

Coreea de Sud şi SUA nu au nicio intenţie să-şi îmbunătăţească relaţiile cu Coreea de Nord, ele urmând să se ocupe doar de elaborarea unui plan pentru a pune capăt regimului de la Phenian, potrivit purtătorului de cuvânt.

Ameninţările nord-coreene au venit la puţin timp după ce generalul Walter Sharp, aflat în fruntea soldaţilor nord-americani desfăşuraţi în Coreea de Sud, a evidenţiat, în urmă cu o săptămână, o posibilă lipsă de stabilitate în Coreea de Nord.

Coreea de Sud şi SUA au elaborat, anul trecut, un plan de acţiune comun pentru a face faţă unui eventual colaps al regimului de la Phenian, conforma presei sud-coreene.

Ţara comunistă traversează o criză economică importantă din cauza sancţiunilor internaţionale impuse în urma lansării unei rachete cu rază lungă de acţiune, dar şi a testului nuclear efectuat anul trecut.

cub visarion alexa png
weddingfeast 2841610 1920 jpg
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
image png
cub Roxana Vasniuc png
Kate Middleton la Royal Ascot în buline (2) jpg
cub anamaria prodan bebeto png
Mihai Șora Sursă: Profimedia
WhatsApp Image 2022 09 27 at 16 41 53 jpeg
paris fashion week profimedia 0726338599 jpg
image
image
image
image
Ceapa 1 jpg
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
whatsapp 1212017 1920 jpg
FotoJet jpg