Cosa Nostra «produce» pe an 90 de miliarde $

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cea mai mare operaţiune împotriva Mafiei din istoria SUA. La 20 ianuarie, Departamentul american de Justiţie a pus sub acuzare 127 membri ai Cosa Nostra (Our Thing), arestând 110 dintre aceştia.

Recent, Mafia americană a primit cea mai mare lovitură din istorie. Peste o sută de membri au fost arestaţi pentru omoruri, conspiraţii în vederea săvâşirii de crime, incendieri, jafuri, trafic de droguri, şantaj, pariuri ilegale, speculă.

Citeşte şi:UPDATE Mafia din Napoli ascunde gunoaiele în România

Roberto Saviano, scriitor: „Mafia a cumpărat bucăţi întregi din România"

Suspecţii au fost reţinuţi în New York, New Jersey, Rhode Island şi Italia, unii dintre aceştia fiind acuzaţi de crime înfăptuite în urmă cu 30 de ani. Peste 800 de ofiţeri au participat la operaţiune.

Cu toate că arestările au fost calificate drept un mare succes, procurorii estimează că Mafia este încă o ameninţare, iar FBI continuă eforturile de a o stârpi.

Cosa Nostra a pătruns în America în secolul XIX, o dată cu valurile de imigranţi sicilieni. Cu timpul, au apărut în New York Cinci Familii mafiote, care domină crima organizată din SUA.

Roberto Saviano despre mafia italiană şi România

Acestea sunt familiile: Gambino, Lucchese, Genovese, Bonanno şi Colombo. Cu toate că Mafia este cea mai activă la New York, Cosa Nostra italo-americană acţionează şi în alte 26 oraşe.

Mafia a câştigat enorm de pe urma prohibiţiei din anii 1920, unul dintre gangsterii emblematici din perioada interzicerii alcoolului fiind Al Capone. La New York, s-au dezvoltat două facţiuni mafiote care au dus un război cumplit între ele.

Primul mare lider, Salvatore Maranzano, a fost ucis de Charles "Lucky" Luciano, care le-a unificat şi a creat o "Comisie" ce includea Şefii Familiilor. S-au purtat însă numeroase alte războaie între Familiile criminale şi grupările rivale.

În final, s-au consolidat 26 de Familii, centrul crimei organizate rămânând New York-ul. "Naşul" este capul unei familii, care acţionează ca un dictator.

"Subşeful" este adjunctul său, preluând controlul când liderul e arestat. "Consigliere" este sfătuitorul familiei, mâna dreaptă a Naşului, "Caporegime" are în subordonare 10-20 soldaţi, "soldato" este un membru al familiei. "Asociatul" nu e un membru, putând fi un funcţionar corupt sau un om de afaceri.

Informaţii

* O familie mafiotă este alcătuită din circa 66 de membri

* Acţionează cu precădere într-un oraş pe care familia mafiotă îl controlează. Au existat cazuri de colaborare a mafiei americane cu guvernul, cum ar fi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când US Naval Intelligence a făcut un acord cu Lucky Luciano împotriva sabotorilor. În 1960, colonelul Sheffield Edwards a propus asasinarea lui Fidel Castro cu ajutorul mafioţilor.

* Marii şefi mafioţi din SUA: Charles "Lucky" Luciano (1897 -1962), fondatorul mafiei americane moderne, Şeful Familiei Genovese, Sam Giancana (1908-1975), Şef al Familiei din Chicago, Joe Bonnano "Joe Bananas" (1905-2002), Şeful Familiei Bonanno, Carlo Gambino "Don Carlo" (1902-1976), cel mai puternic Naş din istoria Mafiei, John Gotti (1940-2002), Şefi ai Familiei Gambino.

* În 2002, FBI a descoperit că Mafia câştigă între 50 miliarde - 90 miliarde de dolari în fiecare an

Jurământul cu sânge

Ritualurile de iniţiere constau în înţeparea candidatului în braţ, spunându-i-se să picure sângele pe o imagine sfântă. Jurământul de loialitate se rosteşte în timp ce imaginea e arsă şi resturile risipite, simbolizând anihilarea trădătorilor.

simeon stalpnicul png

Asasinarea trebuie să fie aprobată de conducerea familiei. Pentru a deveni membru, o persoană trebuie să îndeplinească o serie de sarcini, cum ar fi comiterea de crime pentru familie. Cel admis trebuie să respecte reguli dure, cum ar fi "omerta" (codul tăcerii), sânge pentru sânge, interzis mustaţa, interzis adulterul cu soţia unui alt membru al familiei.

Societatea secretă «Our Thing»

În 1930, Salvatore Maranzano stabileşte codul de conduită al Mafiei americane. El este ucis după şase luni de Charles "Lucky" Luciano, care devine noul lider al organizaţiei.

Mafia din SUA, supranumită "Cosa Nostra" sau "Our Thing", este o societate secretă criminală provenită din Mafia siciliană. Se ocupă cu activităţi ilegale, cum ar fi traficul de droguri, jafuri, şantaje şi asasinate. Tinde să se substituie puterii publice prin forme primitive de judecată şi de pedeapsă, exercitate în favoarea unor persoane private.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net