Costin Mărculescu: «Off, ce greu e la gătit!»
Nu-i uşor pentru un burlac să se ocupe singur de gătit. Mai ales dacă mâncarea lui preferată e cea tradiţională românească, deloc simplu de făcut. De bine, de rău, Costin Mărculescu a învăţat să se descurce.
Citeşte şi:
Costin Mărculescu: „Oana şi Pepe fac diverse scenarii să-şi bată joc de paparazzi"
Costin Mărculescu: «Se pot despărţi Adam şi Eva, dar nu Pepe şi Oana»
Scandal între Mărioara Zăvoranu şi Costin Mărculescu: «Eşti un terchea-berchea»
VIDEO Costin Mărculescu a făcut operaţie estetică păcălit de Pepe
Semipreparatele sau cele gata făcute, de la supermarket, sunt aliaţii de nădejde ai actorului Costin Mărculescu. Acestea, precum şi restaurantele, sunt salvarea de zi cu zi.
Ajunge rar să gătească acasă, iar asta în primul rând din lipsă de timp. „Ştiu să gătesc. Am învăţat să fac sarmale, chifteluţe, şniţele, ba chiar limbă de vită cu măsline. Mie îmi place bucătăria românească. Mirosul de mici şi de sarmale, cel puţin, mă termină", spune Mărculescu.
Şi ajunge să îşi prepare asemenea bunătăţi cam o dată pe săptămână. Dacă are musafiri, gătitul deja capătă un sens. Actorului îi place să nu se bage nimeni în oala lui.
A tocat mărunt usturoiul
Totul a fost gata în 15 minute
„Gătesc de fiecare dată singur. Cu televizorul deschis, ca să nu mă plictisesc. E greu la bucătărie, dar şi gătitul e o artă. Când mă apuc, mie îmi place să arate totul apetisant, tot eu aranjez frumos, masa".
Creveţii în sos dulce-picant sunt printre preferaţii lui. Prezent în restaurantul prietenului său, Serghei Mizil, Mărculescu s-a apucat să ne arate cum se prepară. Nu a fost deloc complicat, totul a durat 15 minute.
Creveţi în sos dulce-picant
Ingrediente: creveţi, usturoi, ulei de măsline, sos de soia, sos dulce-picant, supă de legume, sare, piper
Mod de preparare: usturoiul se toacă mărunt şi se rumeneşte în ulei, se adaugă creveţii, apoi puţină supă de legume. După ce s-au frăgezit, se adaugă sosurile, se condimentează cu sare şi piper.