COVID-19 face prăpăd în Europa! Măsuri dure în Franța, Italia, Germania, Austria

26 noiembrie 2021
article img
Franţa. Paris, copiii fac teste de salivă pentru COVID-19 începând din luna februarie 2021Foto: EPA-EFE

La situaţii disperate se impun măsuri disperate! OMS a avertizat că în Europa vor muri 700.000 de oameni până la 1 martie 2022 dacă nu se iau măsuri sanitare ferme de blocare a răspândirii virusului. Numărul deceselor la nivel european a ajuns la un record istoric, de 4.200 pe săptămână, însă ce e mai rău abia urmează să vină odată cu începerea vacanţelor de iarnă.

 • Peste 100.000 de decese în Germania
 • În Germania, ieri s-a depăşit pragul de 100.000 de decese cauzate de pandemie, ajungându-se la 100.119 decese. Ministrul Sănătăţii Jens Spahn a impus măsuri severe cerând verificarea aleatorie a cetăţenilor care au restricţii de deplasare şi acces în localuri şi mijloace de transport în comun în absenţa certificatului verde. Se doreşte impunerea vaccinării obligatorii pentru personalul din domeniile de activitate strategice.

article img
Germania. Koln, târgurile de Crăciun au fost închise din cauza numărului mare de infectăriFoto: EPA-EFE
 • Franţa, peste 6.000 de lcoli închise
 • Ministrul Sănătăţii Olivier Veran a anunţat noi măsuri de restricţie începând din 25 noiembrie din cauza numărului mare de infectări. Peste 6.000 de şcoli s-au închis din cauza infectărilor şi zilnic se înregistrează câte 30.000 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19. Populaţia este chemată la a treia doză de vaccin. 76,8% dintre cei 67,4 milioane de francezi au primit două doze de vaccin în prima jumătate a anului.

article img
Italia. Roma, mii de italieni au luat cu asalt centrele de vaccinare pentru a se imunizaFoto: EPA-EFE
 • Italia, 132.819 de decese din cauza pandemiei
 • Guvernul italian a decis miercuri să le interzică nevaccinaţilor activităţi de recreere. Începând din 6 decembrie doar persoanele cu certificate verzi vor putea participa la evenimente sportive, mânca la terase sau merge la cinema. 20 de oraşe din Tirol au intrat în carantină totală din cauza numărului mare de infectări şi măştile FFP2 au devenit obligatorii în spaţiile publice exterioare. Italia a înregistrat 132.819 de decese din cauza pandemiei.
 • Austria, stare de urgență sanitară
 • Începând din 22 noiembrie a fost declarată stare de urgenţă sanitară pentru o perioadă de 10 zile în Austria. Cancelarul Alexander Schallenberg a anunţat că vaccinarea cu schema completă (3 doze) devine obligatorie începând din 1 februarie 2022. Amenzile celor care încalcă regulile privind ”lockdown” sunt de 1.450 euro.

article img
Austria. Viena, pustie de când s-a impus carantina generală, la 22 noiembrieFoto: EPA-EFE
 • În Belgia, Autorităţile au impus începând din 22 noiembrie măsuri sanitare stricte: masca obligatorie pe stradă şi oamenii obligaţi să lucreze de acasă minimum 4 zile pe săptămână. Târgurile de Crăciun s-au închis ca în Germania, Austria şi Franţa şi sunt interzise adunările mai mari de 50 de persoane.
 • Rusia este ste cea mai afectată ţară din Europa cu 1.254 de decese zilnice şi o rată de infectare de 37.120 de cazuri noi pe zi. Doar 40% din populaţia de 146 de milioane a Rusiei e vaccinată şi numărul contaminărilor a ajuns la 9,3 milioane, iar cel al deceselor la 262.843.

article img
Belgia. În Bruxelles, masca de protecţie este obligatorie în toate spaţiile publiceFoto: EPA-EFE
 • Ce se întâmplă în restul Europei
 • Cehia a înregistrat vinerea trecută 22.936 de cazuri de infectare cu COVID-19 şi guvernul a aprobat un nou plan de restricţii chemând populaţia în centrele de vaccinare. 2 milioane de cehi au fost infectaţi şi 32.005 au decedat. Grecia a impus începând de ieri un nou set de restricţii din cauza numărului mare de infectări. Suedia impune obligativitatea prezentării certificatului verde începând din 1 decembrie la toate evenimentele cu peste 100 de participanţi. Exceptând România, Slovacia, Bulgaria, Ţările de Jos, Serbia, Elveţia şi Croaţia au adoptat măsuri de restricţii pentru a reduce numărul infectărilor şi pierderilor de vieţi omeneşti estimat pentru intervalul decembrie 2021 - martie 2022.