Cozile Sărăciei

simeon stalpnicul png

Foamea i-a transformat în lei, sărăcia le-a şters onoarea, disperarea de a nu avea ce pune pe masă i-a adus la isterie. Mii de bucureşteni s-au călcat în picioare pentru alimentele de la UE.

Str. Sălcetului nr. 5, din sectorul 4. Este unul dintre cele cinci locuri din oraş unde reprezentanţii Municipalităţii au împărţit săracilor „pachetul" venit din străinătate.

După ce a stat trei ore la coadă Anica Chimschi a plecat cu paporniţele pline

Reporterii Click! au stat şi ei la coadă. „Dă-te la o parte! Ia mâna de pe făină", „Cine mi-a furat biscuiţii?". Aşa s-au certat între ei nevoiaşii care aşteptau la rând. „Stau de trei ore la rând şi nu am înaintat prea mult. Se bagă în faţă tot felul de şmecheri", se plânge tanti Anica, aflată pe la jumătatea rândului.

simeon stalpnicul png

Domnica Lerinţiu este bucuroasă că a ieşit din foame cu făina şi zahărul de la UE

simeon stalpnicul png

Câţiva metri mai încolo, Domnica iese victorioasă cu paporniţele pline şi, curioasă, verifică repede dacă a primit tot. La capătul străzii, un cetăţean oferea oricui trecea pe lângă el un kg de zahăr pe o ţigară. În total, fiecare bucureştean aflat pe listele asistenţei sociale sau care dovedea că are venit sub 400 de lei a primit 29 de kg de alimente.

Alţii la donat sânge

Pentru o călătorie la preţ redus, tichete de masă sau, pur şi simplu, din simţ civic, bucureştenii au ieşit ieri din case să doneze sânge. De data aceasta iniţiativa a aparţinut Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, la sediul căreia au venit în jur de 100 de oameni, în majoritate funcţionari publici.

Mariana Ene (42 de ani) a stat o jumătate de oră la coadă pentru a da sânge. De profesie poliţist comunitar, femeia cunoaşte foarte bine problemele cu care se confruntă sistemul sanitar românesc şi lipsa sângelui din spitale.

Ieri, nici un pat nu mai era liber la centrul de donat sânge

„Am avut şi eu o tumoră şi am avut nevoie de sânge. Astfel de campanii ar trebui organizate mai des", ne-a mărturisit femeia.

Mariana Ene (42 de ani) a donat 450 de ml de sânge

simeon stalpnicul png
cub gabriel apostol png
Gabriel Apostol, fost concurent Masterchef
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
andreea ibacka si majda jpg
zodii care imprumuta bani jpg
harry si meghan jpg
FotoJet (2) jpg
mihaela radulescu jpg
Vladimir Putin FOTO SHUTTERSTOCK
pod blaj jpg
image
image
image
image
viespile ucigașe jpg
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
inselat jpeg
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
foto2 liliana jpg
calendar ortodox 2021 2 decembrie sfantul prooroc avacum bizant sec xiv jpeg