Criminalitate organizată: Balcanii de vest vor să întărească schimbul de informaţii

Ultima actualizare:

Un acord în acest sens a fost semnat la Roma de serviciile procurorilor din şase ţări ale Balcanilor de vest /Serbia, Macedonia, Albania, Bosnia-Herţegovina, Muntenegru, Croaţia/, a precizat agenţia.

'Acest acord permite un schimb mai rapid şi mai eficient de documente, de informaţii şi probe în procedurile penale', a declarat agenţiei Beta purtătorul de cuvânt al procurorului public sârb, Tomo Zoric.

O astfel de cooperare între cele şase ţări ar putea fi aplicată şi în 'alte forme de criminalitate gravă', a adăugat agenţia Beta, fără să furnizeze precizări.

Acest acord se prezintă sub forma unei anexe la un acord anterior, semnat în 2005, asupra cooperării în materie de luptă contra criminalităţii organizate.

El se înscrie în cadrul cerinţelor Uniunii Europene pentru ca ţările regiunii, care aspiră toate la Uniune, să dezvolte lupta contra criminalităţii organizate, în materie mai ales de trafic de droguri şi de fiinţe umane.

Acordul semnat la Roma a fost încheiat în cadrul unei reuniuni a ţărilor din Europa de sud-est organizată de UE, a indicat Beta.

Organul internaţional de control al stupefiantelor /OICS/ sublinia anul trecut în raportul său anual că Balcanii, împreună cu Africa, se impun tot mai mult ca noi rute de acces al cocainei din America latină spre Europa occidentală.

Autorităţile sârbe au anunţat în noiembrie confiscarea a aproape 500 de kilograme de cocaină ascunsă de o bandă sârbă şi muntenegreană într-un imobil din Buenos Aires, notează Agerpres.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 creier shutterstock 65181187 jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
schitul ostrov
crima braila stomatolog jpg
Aer conditionat FOTO Shutterstock jpg
elvetia romanca1 jpg
Autoritățile australiene au scos utilajele de deszăpezire la treabă. FOTO captură The Guardian
leeds jpg
simonopetra 4766384 1280 jpg
rapita 111 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net