Cristi Borcea le dă case americanilor săraci

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Oamenii de afaceri din România nu s-au orientat prost. S-au gândit să repare răul de la rădăcină şi să investească tocmai acolo de unde a plecat criza economică în toată lumea. Printre aceştia, şi Cristi Borcea.

Preşedintele executiv de la Dinamo a mers des, în ultima vreme, în Statele Unite. E drept, şi pentru odihnă, dar şi pentru că are acolo un proiect de business foarte îndrăzneţ.

Borcea a fost ademeni de alţi „speculanţi" ai pieţei să investească într-un complex de locuinţe nou-nouţ din Miami. Dinamovistului nu i s-a părut o ideea proastă şi a acceptat să intre în joc.

A acceptat, într-un parteneriat, să-şi bage banii într-un bloc de apartamente, pe care, ulterior, să le închirieze americanilor cu venituri modeste. Cifra afacerii? 4 milioane de dolari.

Partea lui Borcea? 30-40 la sută din sumă. „Oferta" acţionarului din „Ştefan cel Mare" se orientează mai mult spre americanii cărora băncile le-au luat casele, după ce oamenii nu au mai putut să-şi plătească ipotecile.

Deocamdată, locuinţele sunt doar închiriate, nu şi vândute. Dacă va dori, totuşi, să cedeze definitiv un apartament, Borcea ar putea încasa 100-120.000 de dolari pentru un imobil de 90 de metri pătraţi.

Citeşte şi:

Începe curăţenia la Dinamo

Ioan Becali: "Borcea nu face nimic fără să mă întrebe!"

Cristi Borcea îl ţine tânăr pe Gigi Becali cu «elixirul tinereţii»

Crezul lui Borcea: "Cred într-unul D-zeu, Tatăl Autostivuitorul ..." - VIDEO

Gigi Becali lucrează cu «Prima Casă»

Dacă Borcea a investit în case în SUA, patronul Stelei lucrează pe pământ matern. „Arcom", compania de construcţii a lui Gigi Becali, va dezvolta un ansamblu imobiliar în cartierul Pipera, special pentru programul guvernamental „Prima Casă".

simeon stalpnicul png

Blocurile vor avea garsoniere şi apartamente de două şi trei camere la un preţ maximum de 60.000 de euro. Directorul general al acestei societăţi, „Arcom", este nepotul lui Gigi Becali, Vasile Geambazi, care, mai nou, figurează, în acte, şi acţionar majoritar la Steaua.

Bucşaru se laudă cu «Green City»

Alt patron din Liga I care se ocupă cu proiecte imobiliare este Dumitru Bucşaru, de la Unirea Urziceni. Acesta controlează compania „Green City", amplasată în comuna „1 Decembrie", cu o investiţie cifrată la 29 de milioane de euro.

simeon stalpnicul png

Bucşaru controlează societatea în proporţie de 85 la sută, prin companiile Comaico şi Valahorum. Mai multe personalităţi din lumea fotbalului şi-au cumpărat case la „Green City", printre care şi jucători de la Unirea Urziceni.

Paszkany deţine «Sigma Towers»

Omul care a făcut din CFR Cluj echipa ultimilor ani în fotbalul românesc a dezvoltat o super-afacere imobiliară în Cluj, de 120 de milioane de euro.

simeon stalpnicul png

Societatea controlată de Paszkany, „Sigma Towers", va deschide în România hotelul „Sheraton Cluj", printr-o investiţie de 60 de milioane de euro. Construcţia proiectului rezidenţial a început în 2009 şi se va finaliza în 2012.

Mai citeşte:

Ando cumpără un cartier din Miami!

Bucşaru, tun de 13,7 milioane €

Nu mai au bani de fotbal!

Ioan Andone şi Gigi Neţoiu, alţi profitori

Borcea nu e singurul om de fotbal din România care investeşte într-un complex de locuinţe din Miami, SUA. Şi antrenorul Rapidului, Ioan Andone, precum şi Gigi Neţoiu au în planuri demararea unei astfel de afaceri. Ando a recunoscut, într-un interviu pentru „Click!", posibilitatea de a deveni latifundiar în SUA.

simeon stalpnicul png

„Preţul apartatamentelor a scăzut dramatic în America, din cauza crizei. Cu 4 milioane de dolari, cumpărăm 382 de apartamente", a declarat „Fălcosul". Andone este şi el atras de Miami: „E un oraş superb. Fiul meu, Mihnea, îşi doreşte să obţină masterul în economie acolo".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 05 19 la 10 10 00 png
rostariu regina maria jpg
ciocolata calda jpg
vilnius profimedia jpg
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net