Cristi Chivu, principe în Principat

26 august 2010
article img

Recordul Barcelonei, care a câştigat în 2009 toate cele şase competiţii la care a participat, este „vânat” de echipa lui Cristi Chivu, ajunsă deocamdată la cota patru.

Până la transferul la Inter al lui Diego Milito, singurul „Principe" din lotul nerazzurrilor era căpitanul naţionalei României, poreclit în acest fel pentru felul în care îşi coordonează colegii din defensivă.

Astăzi, „Principele" Chivu a ajuns în Principatul Monaco cu scopul precis de a cuceri Supercupa Europei, tradiţionalul trofeu pe care şi-l dispută câştigătoarele Ligii Campionilor, respectiv Europa League.

Ar fi o premieră atât pentru italienii de la Inter, cât şi pentru Chivu, anunţat în primul 11 al lui Rafa Benitez, tehnicianul spaniol fiind tentat să înceapă meciul cu Atletico Madrid cu aceeaşi echipă cu care a luat săptămâna trecută Supercupa Italiei.

"Ne lipseşte această Cupă, deci n-o putem lăsa să ne scape", a spus ieri Rafa Benitez, în timp ce căpitanul Javier Zanetti a fost la fel de hotârăt: "Suntem aici pentru a învinge cu orice preţ".

Într‑adevăr, pe lângă laurii propriu-zişi, Inter are în faţă ocazia unică de a repeta performanţa istorică de anul trecut a Barcelonei: dacă iau Supercupa Europei la Monte Carlo, milanezilor le mai lipseşte doar Campionatul Mondial al Cluburilor din luna decembrie pentru un „şase din şase" de senzaţie.

Forlan, o «sperietoare»

Declarat cel mai bun jucător (Balonul de Aur) al Mondialului din Africa de Sud, uruguayanul de 31 de ani Diego Forlan a rămas la Atletico Madrid şi va fi diseară principala ameninţare pentru buturile lui Inter.

article img

De altfel, blondul atacant are amintiri plăcute cu echipa din Milano. În 2006, când îmbrăca tricoul lui Villarreal, Forlan a marcat contra nerazzurrilor în sferturile Ligii Campionilor, italienii fiind atunci eliminaţi. La fel ca Inter, Atletico Madrid se află în faţa unei premiere, câştigarea Supercupei Europei.