Cristiano Ronaldo, magician pe teren? Secretul din spatele driblingurilor sale

Ultima actualizare:
Iluzie optic─â
Iluzie optic─â

Putini sunt cei care se indoiesc de faptul ca pe terenul de fotbal Cristiano Ronaldo este un adevarat magician. Lupta pentru suprematie este insa crancena, deoarece exista si alti fotbalisti extrem de talentati, cum ar fi, ca sa dam doar un exemplu, Messi.

Recent, lui Ronaldo i-au sarit in ajutor cei de la Nike: au creat pentru el o incaltaminte speciala. Acesata se bazeaza pe iluzii optice care ar trebui sa deruteze adversarii si sa ii ÔÇ×pacaleasca" trimitandu-i in directia opusa celei in care Ronaldo de fapt s-ar misca.

Noile ghete ÔÇ×fermecate" ale lui Ronaldo se numesc Nike CR Mercurial Vapor Superfly III si au caracteristica de a avea o combinatie de imagini care ar trebui sa deruteze adversarii, mai ales pe cei care joaca in aparare. Acestia, uitandu-se la ghetele lui Ronaldo, ar avea greutati in descifrarea si anticiparea miscarii lui Cristiano, deoarece creierul este obisnuit cu un fel de simetrie care in aceasta situatie lipseste (sau mai bine zis este altfel decat se astepta).

Ar fi oare acesta un avantaj nedrept?

Pana una-alta, se pare ca lucrurile nu merg chiar cum au sperat creatorii de la Nike sau Ronaldo insusi - deoarece meciul recent, de pe 10 decembrie 2011, Real Madrid - Barcelona, s-a incheiat cu o infrangere 1-3 a madrilenilor, cea in care joaca Ronaldo. Cei de la Nike incearca perfectionarea iuziilor optice; sa vedem ce va urma.

Legat de iluziile optice, intens studiate deoarece ne dau informatii asupra functionarii creierului, incheiem cu imaginea de mai jos - cercuri care nu par cercuri si in plus se misca...oare?


    Iluzie optic─â
Iluzie optic─â

C─ât─âlina

Oana Curceanu este prim cercet─âtor ├«n domeniul fizicii particulelor elementare ┼či al fizicii nucleare, Laboratori Nazionali di Frascati, Instituto Nazionale di Fisica Nucleare (Roma, Italia) ┼či colaborator al Scientia.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nori de furtuna Targu Jiu   Foto Sever Weather Alert Gorj jpg
image
image
image
image
image
image
crima vaslui autor jpg
Sfantul Ilie jpeg
Dr  Vlad Ciurea jpeg
crima braila stomatolog jpg
canicula jpg
front restaurant 1 jpg
cantareata imn america jpg
Marcel Ciolacu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net