Cu aceste bucate îţi dai gata iubitul!
Se spune că dragostea trece prin stomac. E bună dulce, dar şi piperată. Cum mâine e „Ziua îndrăgostiţilor", ai o excelentă ocazie de a-i pregăti ceva special, deosebit, iubitului tău. Celebrul bucătar de la Euforia Tv, Cezar Munteanu, îţi propune patru reţete îmbietoare, cu rol afrodiziac. Însă ai grijă! Nu doar gustul este important, ci şi aspectul.
Citeşte şi:
Cum să cumperi laptele pentru gătit
10 secrete de stimulare a inteligenţei sexuale
Ruladă curcubeu
Ingrediente: Pentru ruladă: 400 g muşchiuleţ de porc, 200 g antricot de vită, 150 g piept de pui, 100 g bacon, 10 g salvie, sare, piper. Pentru piure: 500 g păstârnac, 150 g cartofi, 50 g ceapă uscată, 150 g smântână. Pentru sos brun: 2 kg oase de vită, 150 g morcovi, 150 g ceapă uscată, 200 g păstârnac, 500 ml vin roşu.
Mod de preparare: oasele de vită se dau la cuptor pentru o oră, apoi se transferă într-o oală. Se adaugă legumele şi doi litri de apă. Se fierb timp de o oră până scade supa. Aruncaţi oasele şi pasaţi până obţineţi un sos cremos.
Antricotul se taie în fâşii şi se frig. Muşchiuleţul de porc se desface şi se bate, se umple cu fâşii de antricot, cu piept de pui, bacon şi salvie. Se leagă, se brezează şi se dă la cuptor pentru 20 de minute. Între timp, pentru piure, se fierb legumele, se adaugă smântâna, se pasează şi se condimentează.
Mouse de ciocolată cu lapte
Ingrediente: 125 ml frişcă lichidă, 160 g ciocolată cu lapte, 50 g alune de pădure, o foaie de gelatină, 100 g frişcă bătută.
Mod de preparare: se bate frişca. Gelatina se pune le înmuiat şi se încălzeşte uşor, se adaugă ciocolata şi se amestecă până se topeşte. Când e răcit amestecul, se adaugă alunele şi frişca bătută. Se decorează cu fructe.
Creveţi acoperiţi cu spumă de avocado
Ingrediente: 100 g creveţi, 100 ml bere neagră, 50 g avocado, 30 g frişcă bătută neîndulcită, 10 g mărar, 10 ml suc de lămâie, sare, piper.
Mod de preparare: avocado se mixează cu sucul de lămâie, cu mărar, sare şi piper. Se amestecă cu frişca bătută, se condimentează şi se lasă la rece. Se opăresc creveţii în apă condimentată, cu adaos de bere neagră. Se scot imediat într-un bol cu bere neagră foarte rece.
Astfel, creveţii se vor păstra crocanţi, dar suculenţi. Crema de avocado se pune peste creveţi, alături de o grisină cu susan.
Supă cremă de ciuperci
Ingrediente: 200 g ciuperci champignon, 200 ml supă de pui, 100 g smântână lichidă, 20 g unt, 20 g făină, 50 g ciocolată amară, 10 g ghimbir, 20 g miez de nucă
Mod de preparare: ciocolata se topeşte în puţină apă caldă, se asezonează. În untul încins se desface făina, cu adaos de supă fierbinte. Se dă în clocot şi se adaugă smântâna.
Se fierbe încă două minute, apoi se dă deoparte şi se adaugă ghimbirul tăiat mare, 150 g ciuperci tăiate joulien şi nucile rumenite puţin. Se decorează cu o lingură de sos de ciocolată neagră şi cu ciuperci tăiate felii subţiri, prăjite în baie de ulei.