Cu ochelarii ăştia poliţia te vede şi în casă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ochelarii Golden-i le permit poliţiştilor să vadă prin ziduri, să recunoască feţele, să vadă după colţ şi chiar să scaneze de arme posibilii suspecţi.

Este o veritabilă bijuterie tehnică ce va intra în curând în dotarea poliţiştilor britanici. Permite purtătorilor să obţină toate informaţiile posibile în timpul misiunii, folosind tehnologia de ultimă generaţie a senzorilor în infraroşu. Astfel, poliţiştii află cât mai multe informaţii fără ca măcar să-şi folosească mâinile.

Aşa se vede prin pereţi

simeon stalpnicul png

Ochiul robotic fotografiază, reţine hărţi, vede prin pereţi şi simte căldura corpului uman prin ziduri. În plus, computerul instalat pe Golden-i utilizează senzorii biometrici pentru a analiza amprente, a recunoaşte chipuri şi chiar pentru a "cântări" suspecţii.

În caz de atac, ochelarii trimit coordonatele GPS ale ofiţerului atacat şi continuă să scaneze clădirea în care se află suspectul. Ochelarii sunt creaţi de compania americană Kopin în colaborare cu mai multe echipe de pompieri şi salvatori. Au fost prezentaţi recent în Las Vegas, însă nu s-a stabilit un preţ pentru ei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cornel dinu
image
image
image
image
image
image
rosii tomate istock jpg
printesa kalina a bulgarieri sotul copilul AFP jpg
statuie mihai Eminescu colaj facebook jpg
tantari jpg
wizz air pixabay jpg
cetate ardud
aer conditionat jpg
Bihor 1 (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net