Cum e să munceşti pe o navă de croazieră. Ce secrete ascunde acest job
Privind din exterior, să lucrezi pe o navă de croazieră ar putea părea jobul ideal. Călătoreşti, vezi peisaje exotice şi eşti şi plătit pentru asta. Dar, ca şi în cazul multor locuri de muncă „de vis“, există câteva dezavantaje semnificative de luat în considerare înainte de a semna un contract de muncă.
Când banii nu mai sunt de mult o problemă, vor exista mereu oferte pentru cei dispuşi să cheltuie. Iar o croazieră pe un hotel plutitor, unde ai toate facilităţile, este unul dintre acele lucruri care pot fi cumpărate cu foarte mulţi bani. Numai că, pentru ca cineva să se distreze, altcineva trebuie să muncească. Iar dezvăluirile făcute de unii angajaţi ai navelor de croazieră arată o realitate nu prea plăcută.
Condiţiile de masă şi cazare oferite angajaţilor sunt la polul opus de cele ale pasagerilor. Mâncarea angajaţilor este de slabă calitate, uneori făcută din ingrediente foarte ieftine sau resturi nefolosite pentru mesele pasagerilor.