Cum ne vindecăm după un eşec sentimental

Ultima actualizare:

Ascultarea pieselor cântate de Adele în timpul vizionării filmului "Titanic" sunt remedii excelente după o despărţire. Acestea sunt concluziile unui studiu american publicat în Journal of Consumer Research.

Muzica tristă şi melancolică are un efect reconfortant la fel ca un prieten compătimitor, când suntem cu moralul la pământ. Dacă până acum se credea că numai o comedie spumoasă ne-ar readuce zâmbetul pe buze după o despărţire, cercetătorii ştiinţifici spun că este cu totul altfel. Studiul a fost realizat de Stephen Palmer şi echipa sa de la Universitatea California Berkeley.

Cercetătorii au cerut mai multor participanţi la studiu care au suferit diferite frustrări să asculte mai multe cântece, de la unele mai agresive la unele mai relaxante. Persoanele care tocmai experimentaseră o frustrare, cum ar fi întreruperea discuţiei lor, aşteptarea din cauza unei întârzieri, un virus informatic, au preferat muzica energică, ba chiar agresivă.

Participanţii care suferiseră o ruptură sentimentală au apreciat mai degrabă cântecele triste, care oglideau problemele lor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net