Cum să devii bogat. 10 reguli de aur de la Warren Buffett și Donald Trump

Ultima actualizare:

    Când vrei să devii bogat trebuie să înțelegi valoarea banilorFOTO: Unsplash.com
Când vrei să devii bogat trebuie să înțelegi valoarea banilorFOTO: Unsplash.com

Cel mai probabil cu toții visăm să fim bogați. Iar pentru cei mai mulți această bogăție înseamnă vile cu piscine, vacanțe de lux, mașini scumpe și petreceri nesfârșite cu șampanie și caviar pe propriile yacht-uri. În cele mai multe cazuri, aceste visuri rămân doar la acest stadiu pentru că puțini fac ceva concret pentru a-și îndeplini dorințele.

Experții financiari și magnații lumii spun că totul sau aproape totul se poate îndeplini dacă faci ceva pentru asta. Warren Buffett și Donald Trump, doi dintre cei mai bogați oameni din lume, au împărtășit câteva reguli pe care le-au luat în considerare până și-au construit imperiile financiare.

Iată o listă cu 10 cele mai importante puncte care trebuie atinse

1. Investește în tine înainte să investești în orice altceva

Majoritatea oamenilor obțin cea mai mare parte a veniturilor din profesia aleasă, arată Warren Buffett. Astfel că studiile sunt cea mai bună investiție și un prim pas în procesul care te transformă într-un om bogat.

2. Stabilește cât mai devreme ce poți face cu viața ta și fă-o

Buffett a început să investească încă din copilărie. La vârsta de 11 ani, el a cumpărat șase acțiuni ale Cities Service. La 14 ani, cu banii câștigați și-a cumpărat un teren agricol, evaluat la 1.200 de dolari, pe care i-a închiriat.

3. Întotdeauna îmbracă-te cu gust

Felul în care ne îmbrăcăm vorbește mult mai multe despre noi înainte de a scoate un cuvânt, este de părere Donald Trump.

4. Păstrați bani de rezervă

Păstrați suficienți bani de rezervă, îndeamnă Buffett, astfel încât să puteți cumpăra „oportunități” prea bune pentru a le lăsa. În același timp, vor fi la îndemână în cazul unor evenimente neașteptate astfel încât să nu intrați în panică.

5. Fii propriul tău consultant financiar

Trump ne îndeamnă să ne bazăm pe propriile părere, bazate pe informațiile din literatura de specialitate. Citind publicațiile de bussines, vei fi la curent cu tot ce se petrece pe piață.

6. Bazează-te pe intuiție

Dacă vrei să fii antreprenor, trebuie să crezi în tine, spune Doland Trump. Ai putea avea diploma de academician, însă fără intuiție vei avea nevoie de foarte mult timp pentru a crește și rămâne pe culmi.

7. Fii răbdător

Dacă ai ales să faci investiții, ai răbdare cu ele, dă-le timp să crească, abordați situația pe termen lung, îndeamnă Buffett. Dacă ai acțiuni sau alte produse financiare, nu te grăbi să vinzi la primul raport negativ amplificat de mass-media.

8. Rămâi optimist, dar fii gata pentru eșecuri

Capacitatea de a aștepta neplăceri m-a salvat de la irosirea în zadar a energiei și de la surprize neplăcute, spune Donald Trump. Eșecurile și succesele sunt inevitabile.

9. Concentrează-te pe detalii

Dacă nu știi toate detaliile afacerii tale vei avea de înfruntat surprize de tot felul, spune Trump. Trebuie să îți imaginezi fiecare pas și fiecare greutate pe care ai putea să o întâlnești și cum poți să previi sau să rezolvi aceste probleme.

10. Îndrăznește să fii diferit

În timpul crizei financiare, în loc să fugă de piețe ca ceilalți investitori panicați, Buffett și-a intensificat achizițiile. El și-a rezumat filozofia investițională spunând: „Fii înspăimântat când ceilalți sunt lacomi și fii lacom când alții sunt înspăimântați”.

Nu încercați să copiați pas cu pas formulele câștigătoare ale îmbogățirii magnaților lumii însă nu uitați că succesul se poate obține cu răbdare, consecvență și concentrare.

Citește și:Ziua ”fii milionar”. Uite ce să faci ca să te simți ca bogații lumii

17 sfaturi ca să faci economie la bani. Metodele miliardarului Warren Buffett

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cum să alegi o centrală de apartament?
image
image
image
image
image
image
3 kamala harris jpg jpeg
apa alcalina jpg
rochii vacanta jpg
via dell amore calea iubirii jpg
scoala jpg
media 172171263041807200 png
575302124023416139984130915188503265381205646 ploi canicula foot pexels com realitatea net jpg
wizz air avion jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net