Cum scapi de durerile de cap

Ultima actualizare:

Toamna vine la pachet cu migrene insuportabile, insomnii şi dureri de cap atroce. Cercetătorii americani de la Fundaţia pentru Combaterea Migrenelor, din Washington, au descoperit că aceste afecţiuni specifice lunii septembrie nu au de fapt nici o legătură cu anotimpul, ci cu alimentaţia necorespunzătoare.

Iată la ce alimente trebuie să renunţaţi, măcar până în prima săptămână din octombrie pentru a scăpa de durerile de cap şi depresia de toamnă.

Pe locul unu este alcoolul, care este unul dintre principalii declanşatori ai durerilor de cap. Pe locul doi este cofeina. Însă dacă sunteţi obişnuiţi să beţi cafea la prima oră, puteţi să o faceţi mai slabă. Pe locul trei, sunt mezelurile care conţin nitriţi pe post de conservanţi şi de elemente de combatere a diferitelor bacterii. Consumul acestor cărnuri procesate bogate în nitriţi şi nitraţi predispune la migrene severe. Şi în al patrulea rând ar trebui să renunţaţi la alimentele bogate în glutamat de monosodiu şi la îndulcitorii artificiali, care păcălesc creierul.

În schimb cercetătorii recomandă un condiment exotic pentru a combate migrenele: turmenicul sau curcuma. Folosirea frecventă a acestui ingredient nu numai că ajută la combaterea cancerului, dar „ia cu mâna durerea de cap”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net