Curăţenie de Crăciun cu scandal în Biserica Naşterii Domnului din Betleem

Poliţiştii palestinieni au fost nevoiţi să pătrundă, cu capul plecat, prin scunda "uşă a umilinţei", pentru a restabili ordinea, după ce clericii au pus mâna pe măturile folosite pentru curăţenie şi le-au folosit drept "argumente forte" împotriva rivalilor. Ortodocşii care celebrează Crăciunul pe rit vechi voiau să pregătească lăcaşul pentru sărbătoarea care, după calendarul iulian, urmează să aibă loc pe 7 ianuarie.

În cele din urmă, forţele de ordine au restabilit pacea în biserică. "Totul este în ordine acum, lucrurile s-au întors la normal. Nu am operat arestări, deoarece toţi cei implicaţi sunt «oameni ai Domnului»", a declarat locotenent-colonelul Khaled al-Tanimi, citat de Daily Mail.

Biserica, datând din secolul VI, este cea mai veche din Ţara Sfântă şi este administrată de romano-catolici, de ortodocşii greci şi de cei armeni. Deşi fiecare dintre rituri are propria zonă, "graniţele" sunt suficient de fragile pentru ca slujitorii Domnului să uite de iubirea creştină şi să apară astfel de incidente.

cub visarion alexa png
weddingfeast 2841610 1920 jpg
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
image png
cub Roxana Vasniuc png
Kate Middleton la Royal Ascot în buline (2) jpg
cub anamaria prodan bebeto png
Mihai Șora Sursă: Profimedia
Medicul psihiatru Gabriel Diaconu FOTO Facebook
Iahtul oligarhului rus Dimitri Pumpianski FOTO Profimedia
image
image
image
image
Ceapa 1 jpg
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
whatsapp 1212017 1920 jpg
FotoJet jpg