Cutremur devastator în China! Cel puţin 89 de persoane au murit şi peste 500 sunt grav rănite

image
china

Un cutremur cu magnitudinea de 5,9, urmat de o replică de 5,6, s-a produs luni într-o regiune din nord-vestul Chinei. Potrivit unui bilanţ actualizat de către autorităţile locale, 89 de persoane au murit.

Cutremurul iniţial a avut loc la ora locală 07.45 (02.45 ora României) în Gansu, o provincie în mare parte deşertică, iar epicentrul a fost localizat la 170 de kilometri sud-est de capitala provincială Lanzhou, la o adâncime de 9,8 kilometri, a anunţat institutul american de geofizică, USGS.

O replică având magnitudinea de 5,6 s-a produs în aceeaşi regiune la ora 09.12 (04.12 ora României), cu hipocentrul situat la o adâncime de 10,1 kilometri, a adăugat institutul.

Serviciile de urgenţă au ajuns în zonă cu corturi şi alte materiale de adăpost pentru cei rămaşi fără case. Potrivit televiziunii de stat, preşedintele chinez, Xi Jinping, a cerut echipaje de salvare pentru supravieţuitori, minimizând astfel pierderile.

foto: Reuters

image
peste 500 de răniţi

Cutremurile au cauzat prăbuşirea mai multor clădiri şi au distrus o parte din reţeaua de telecomunicaţii.  O mare parte din autostrada care leagă capitala provinciei Lanzhou de sudul ţării a fost afectată, iar serviciile feroviare au fost suspendate.

Se aşteaptă ca eforturile de salvare să fie îngreunate de ploile abundente care au lovit ţara în ultima săptămână. Specialiştii au dat avertizări cu privire la posibilele alunecări de teren.

foto: Reuters

simeon stalpnicul png
china
cub andreea berecleanu eva zaharescu png
cub ionita si viorica de la clejani (1) png
FotoJet (1) jpg
colaj loredana groza jpg
Athos Salome jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
cub cristian arsinel png
florin zalomir
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
Serghei Lavrov FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
colaj mormant elisabeta a II-a
florin zalomir
calendar ortodox 2021 04 octombrie sfantul mucenic ierotei episcopul atenei png
gaze Sursă foto: Profimedia
index webp
foto 1 bec economic jpg