Cutremurul din Spania, prezis acum 80 de ani

simeon stalpnicul png

Profeţie împlinită? Locuitorii capitalei italiene au avut miercuri o zi de coşmar, de teama unui cutremur catastrofal anunţat de un legendar prezicător. Seismul a lovit însă în Spania, la 1.310 km!

Roma sub teroare! Locuitorii capitalei italiene au fugit miercuri, încă din zori, din casele lor, refugiindu-se în hotelurile din orăşelele din apropiere. Toată lumea aştepta îngrozită cutremurul apocaliptic anunţat de Raffaelle Benandi, un astronom amator care a trăit între anii 1893-1979.

Benandi mai prezisese cu exactitate alte 3 seisme din trecut, aşa că toţi se temeau că va avea dreptate şi de această dată. Mai exact, Roma urma să fie ştearsă de pe faţa pământului la 11 mai 2011.

Uite ce-a făcut,  în Roma, panica de cutremur!

Cutremurul de 4,9 grade din zona Vrancea s-a resimţit şi la Bucureşti

Astrele ne anunţă: Începe haosul!

Cutremur de 6,9 grade în Insulele Solomon - VIDEO

Cuprinşi de panică, romanii vorbeau de câteva zile numai de nenorocire, fluturaşi răspândiţi prin oraş îi îndemnau să plece cât mai departe. Mulţi dintre italieni au lipsit de la slujbă şi au fugit de acasă.

Lorca- Miercuri, 11 mai, ora 18.47. Imagini apocaliptice în orăşelul spaniol Lorca. 10 oameni au murit, numeroase clădiri sunt distruse

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Cei rămaşi au ieşit pe străzi şi în pieţe, alţii tremurau în adăposturi improvizate. Tensiunea ajunsese la maximă intensitate când, la ora 18.47, s-a anunţat că două cutremure au lovit regiunea Murcia din sud-esul Spaniei, făcând cel puţin zece victime.

Oraşul Lorca arată ca după bombardamente. Peste 239 de oameni au fost răniţi, dintre care unii grav, numeroase clădiri s-au prăbuşit. Romanii au răsuflat uşuraţi, dar sunt convinşi că predicţia lui Benandi s-a împlinit la peste 1.000 de kilometri distanţă.

Voci din întreaga lume recunosc împlinirea profeţiei lui, punând pe seama unor schimbări în structura planetei faptul că seismul s-a produs în altă parte.

Benandi a prezis corect trei seisme

Raffaelle Benandi a fost un astronom autodidact născut în Faenza, Italia, care a prezis cu exactitate seisme majore pe baza mişcării planetelor. Teoriile sale misterioase au fost analizate de cercetători ştiinţifici din SUA.

Benandi făcea o legătură între alinierea planetelor şi cutremure, studiind numeroase cazuri în care teoria s-a dovedit corectă în istorie. Predicţiile lui Benandi acoperă o perioadă până în 2012.

 Cutremurul din 13 ianuarie 1915, care a ucis 30.000 de oameni în Avezzano, Italia.

 Cutremurul din 6 mai 1976, care a ucis 1.000 de oameni şi a lăsat 45.000 fără adăpost în Friuli, Italia.

 Cutremurul din 23 noiembrie 1980, care a făcut 2.900 de morţi în Irpinia, Italia.

 A mai prezis un cutremur apocaliptic la 5-6 aprilie 2012.

simeon stalpnicul png

12.750 de români locuiesc în zona afectată de seism

Românii din Alicante s-au speriat când au simţit că pământul se mişcă violent, dar nu se grăbesc să se întoarcă în ţară.

Ministerul nostru de Externe informează că în zona lovită de seisme sunt oficial 12.750 de români, iar în localitatea cea mai greu afectată, Lorca, locuiesc 1.100 de conaţionali.

Până ieri la prânz, nici unul nu se afla printre victimele seismelor de miercuri. Consulatul general de la Sevilla este în contact permanent cu autorităţile spaniole în cazul în care numele vreunui român ar apărea pe lista răniţilor sau pe cea a persoanelor afectate în alt mod.

La sediul misiunii s-a format un comandament de urgenţă pentru asigurarea asistenţei şi protecţiei consulare pentru toţi românii din zonă.

Şi în Vrancea s-a mişcat pământul

Ieri dimineaţă, la ora 5 şi 19 minute, s-a înregistrat un cutremur mic, de magnitudine de 2,1 pe Richter, şi în zona Vrancea, lângă localitatea Mera. Este seismul cu numărul 8 înregistrat la noi, în această lună.

Majoritatea au fost mici şi doar cel din 1 mai, de 4,9 pe Richter, s-a simţit pe o suprafaţă mai mare, inclusiv în Capitală. Curios este că, în această lună, seismele „s-au grupat" câte două, în zilele de 4, 7 şi 9 mai, unul dimineaţa şi altul seara.

Roma

Miercuri, 11 mai, ora 18.47. Roma e un oraş mult mai liniştit decât în mod normal. Multe magazine sunt închise, puţine maşini circulă pe străzi. Circa 30% din populaţie a părăsit, conform estimărilor, oraşul de teamă că predicţia lui Benandi se va adeveri. Romanii au avut noroc, seismul a lovit în altă parte.

cub florin zamfirescu png
mugur mihaescu jpg
marilyn monroe
BeFunky collage (18) jpg
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
Rica Raducanu, Facebook jpg
Declic Ministrul Mediului
cub bromania png
tren cersetori pitesti foto primaria pitesti jpg
Cu mainile curate sergiu nicolaescu sursa studiourile buftea jpg
image
image
image
image
BeFunky collage (18) jpg
Declic Ministrul Mediului
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png
telefon mobil jpg
Referendum in zonele ocupate de rusi in Ucraina FOTO Profimedia (5) jpg