Dan Chişu: «Românul e cel mai mare consumator de porc»
Regizorul a vorbit despre obiceiurile culinare ale românilor, însă a atras atenţia şi asupra exceselor alimentare din perioada sărbătorilor.
"Ar trebui să existe moderaţie. Dincolo de tradiţie, pe masa de Crăciun sunt multe lucruri. Din păcate, se exagerează. Excesul duce la spital", a spus Dan Chişu la Realitatea TV. "Românul este cel mai mare consumator de porc. Dar este cunoscut mai ales pentru dorinţa sa de «a arăta»", a atras el atenţia.
"Ne place prea mult supermarketul. Partea bună a lucrurilor este că în această perioadă avem şi produse făcute în casă. La acestea din urmă, modalităţile de conservare sunt mai sănătoase. Răul nu vine din calitatea produselor, ci din cantitatea lor. Să nu uităm că postul a însemnat privaţiune, iar acum se compensează cu un consum de zece ori mai mare", a mai afirmat Dan Chişu.