Dana Războiu: «Am simţit o singurătate cumplită la Viena»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Disperarea de mamă a făcut-o să întoarcă spatele României şi să apeleze la medicii austrieci pentru a-şi salva bebeluşul. „Nu pot să trăiesc într-o ţară în care nu se respectă legile, într-o ţară în care copiii mei nu au parte de un sistem sanitar, care să-i ajute atunci când se află la graniţa dintre viaţă şi moarte", spunea Dana Războiu (34 de ani) în vara lui 2010. Acum, când grijile s-au risipit, vedeta s-a întors zâmbind în ţară, gata pentru noi începuturi: şi profesionale, şi personale. Ştirista de la Realitatea TV a acordat un amplu interviu pentru cel mai recent număr OK! România.

OK! România: Când ai plecat la Viena, spuneai că televiziunea nu mai e ceea ce ai fi dorit tu să fie.

Dana Războiu: Aşa am spus? Se poate. Dar Realitatea TV nu s-a tabloidizat.

Ai mai avut oferte de la alte televiziuni?

Da. Şi am ales o televiziune de ştiri.

Ce ţi-a lipsit, de fapt: România, pur şi simplu, sau televiziunea şi celebritatea?

Paradoxal, când eşti în România, vrei să pleci. Când eşti afară, vrei să te întorci. Şi, da, mi-a lipsit şi televiziunea. Cât despre faimă, în Austria nu sunt cunoscută şi asta e foarte bine... Mă simţeam liberă. Dar şi aici, când oamenii mă recunosc, sunt foarte fericită.

Dar ce s-a întâmplat, concret? Erai foarte hotărâtă să pleci definitiv din România şi să te stabileşti la Viena.

Aşa e. Primul punct de cotitură a fost fiul meu, Victor, care n-a vrut sub nicio formă să se mute la o şcoală de acolo, pentru că trebu­ia să repete clasa întâi.

Niciun copil de clasa întâi nu vrea să fie din nou boboc. A plâns, a fost trist... Trist e puţin spus. A fost disperat. Şi am cedat, pur şi simplu. Am spus că nu pot să-i fac asta copilului meu şi m-am întors. El a fost cel mai hotărât. Din familia mea, cel care a ştiut exact ce vrea a fost Victor.

Cum a fost experienţa de la Viena? Cât ai stat propriu-zis acolo?

Am plecat, am venit, iar am plecat. N-am calculat cât am stat concret. Am o casă în Viena, pe care acum mă gândesc dacă o mai păstrez sau nu. Dar rămân legată de acel loc.

A fost o decizie pripită aceea de-a pleca?

De ce? Ce crezi că am pierdut? Doar nişte bani, dar pe ăştia oricum îi cheltuim. A fost o experienţă. Am trăit câteva luni în străinătate.

Ai avut un moment de cădere în Viena, când nu ştiai încotro s-o apuci?

Sigur că da. În primul rând, m-am simţit foarte singură. De-o singu­rătate cumplită. Culmea e că, deşi acolo toată lumea-ţi zâmbeşte şi e amabilă, prietenii sunt, de fapt, cei pe care-i ştii de-o viaţă şi-ţi e egal dacă-ţi zâmbesc sau nu.

Ai plecat pentru Marc, care suferise o operaţie pe inimă, şi te-ai întors pentru Victor. Cum se simte fiul tău cel mic?

Are un an şi jumătate. Am fost în decem­brie la un control şi e OK. E ca nou. Mergem periodic la control la Viena. Aş putea să-ţi po­vestesc despre el o săptămână.

E un scump. E Leu, ca şi mine, şi se vede. Aşa cum eu îţi dau ţie interviu, Marc acasă ne dă reprezen­taţii. Nu vorbeşte încă, zice numai „mama", „Ghighi" (Victor) şi „Daddy" (tata). Şi are nişte ursuleţi cu numele noastre şi o păturică pe care o strânge în bra­ţe şi mi-o dă şi mie s-o pup.

Dana şi Bogdan Enoiu îşi mai doresc un băieţel

După un mariaj eşuat cu Ovidiu Brânzan, Dana Războiu şi-a găsit liniştea alături de Bogdan Enoiu,  managing director McCann WorldGroup România.

Cei doi s-au căsătorit în secret, la sfârşitul anului 2007 şi au împreună un fiu, pe Marc (un an şi jumătate). De altfel, plecarea la Viena nu i-a afectat viaţa de familie, pentru că soţul i-a fost mereu alături.

„Plecam împreună, veneam împreună. El îşi face singur programul la serviciu. Şi am luat fiecare decizie împreună. Crezi că sunt de capul meu? Nici eu nu mai sunt de capul meu, nici el nu mai e de capul lui", a declarat dana pentru OK! România. Întrebată dacă îşi mai doreşte un copil, vedeta a răspuns ferm: „Da, încă un băiat, dar e un proiect pe care îl tot amân. Deci, da, dar nu acum".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net