Daniel Niculae: «Îmi plac castelele din Franţa»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Auxerre e un orăşel francez tipic de provincie, la o oră şi jumătate de mers cu maşina de Paris. Aici s-a mutat în 2006, fostul rapidist Daniel Niculae, după ce s-a transferat la echipa locală.

Citeşte şi

Hoţii i-au smuls ceasul cu tot cu mână, tatălui lui Daniel Niculae!

Daniel Niculae: «Tata are grijă de mine din ceruri»

Nico stă într-o casă închiriată de club, la zece minute de mers pe jos de stadion, împreună cu prietena sa, Oana.

Duc o viaţă liniştită, nu doar pentru că micuţa localitate (45.000 de locuitori) nu oferă agitaţie, ci şi pentru că cei doi nu sunt mari amatori de senzaţii tari.

"Ne place foarte mult să ne plimbăm, iar preferatele nostre sunt castelele. În Franţa sunt foarte multe, unele transformate în hoteluri confortabile, unde găseşti condiţii foarte bune. În special cele de pe Valea Loirei arată chiar splendid", spune Niculae, care ori de câte ori are ocazia se suie în BMW ul său, model X6, adus de la Bucureşti şi pleacă în excursii.

Un alt loc în care în place să meargă fostului rapidist este Disneylandul. "Am fost de multe ori, în special când vin prieteni la mine.La Paris ai destule lucruri de făcut, de la shopping la plimbări sau vizitat muzee. Adesea mergem şi rămânem peste noapte acolo, chiar dacă până la Auxerre nu sunt decât 180 de kilometri", mai povesteşte fostul rapidist, vorbitor fluent al limbii franceze.

simeon stalpnicul png

Nici la Auxerre acesta nu se plictiseşte foarte tare. "Ieşim în oraş, la restaurant, sau la o cafea. În Franţa nu prea se mai mănâncă pui de când a fost gripa aviară, însă la Auxerre am două-trei locuri în care bucătarii îmi pregătesc special mie. M-am obişnuit să mânânc pui, nu prea mă împac cu altă carne. În bucătărie sunt anti talent, dar găteşte Oana pentru amândoi. Mă remarc doar la strâns masa", dezvăluie fotbalistul. El spune că în Franţa a descoperit ce înseamnă politeţea.

"Francezii nu sunt foarte prietenoşi, au însă o politeţe ieşită din comun", explică el. În plan culinar, Niculae caracterizează Hexagonul drept ţara deserturilor şi a vinurilor fine.

"Auxerre e chiar în Burgundia, zona celebrelor podgorii Chablis, unde se face un vin foarte bun. Nu sunt eu mare băutor, dar un pahar de Chablis la masă nu strică nimănui", recomandă jucătorul lui Auxerre.

Atacantul român a urcat de câteva ori până în vârful turnului Effel

simeon stalpnicul png

Băutura preferată- Vinul Chablis

Se găsesc foarte multe sortimente, pentru toate preferinţele. Şi şampania franţuzească e foarte bună.

Desertul preferat- Creme Bruelle

E o cremă de zahăr ars, cu vanilie, care se poate face şi acasă. Se poate servi şi asortată cu zmeură sau căpşuni.

Român în Franţa

Ce întreabă francezii când aud de România. Deşi au trecut destui ani de la Revoluţie, lumea tot mai întreabă de Ceauşescu. Apoi, bineînţeles, de brandurile noatre naţionale, Ilie Năstase, Gică Hagi şi Nadia Comăneci.

O situaţie în care s-a simţit ciudat ca român. Ai o tresărire când auzi doi cerşetori vorbind româneşte, dar lumea să nu înşeleagă că toţi cerşetorii din Paris sunt români. Există chiar şi cerşetori francezi.

Despre românii din Franţa. Avem o imagine normală, ca a unei ţări din estul Europei. Nu suntem nici prea-prea, nici foarte-foarte, dar cred că francezii ne simpatizează.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net